Quantcast
Λεβέντης: Η συγκυρία είναι ευνοϊκή για την Ένωση Κεντρώων - Η αποχή θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών - enikonomia.gr
share

Λεβέντης: Η συγκυρία είναι ευνοϊκή για την Ένωση Κεντρώων – Η αποχή θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών

δημοσιεύτηκε:

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα για την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εμφανίστηκε οΒασίλης Λεβέντης στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας για ευνοϊκή συγκυρία αναφορικά με το κόμμα του ενώ επεσήμανε ότι η ζημιά στις ευρωεκλογές προκλήθηκε από το γεγονός ότι κατέβηκαν πολλά κόμματα τα οποία «διεκδίκησαν ψήφους από τον επονομαζόμενο και πατριωτικό χώρο». Συγκεκριμένα ο κ. Λεβέντης τόνισε: “Στις ευρωεκλογές κατέβηκαν πολλά κόμματα τα οποία διεκδίκησαν ψήφους από τον επονομαζόμενο και πατριωτικό χώρο. Ζημιά λοιπόν στην Ένωση Κεντρώων προκλήθηκε από αυτή την πολυδιάσπαση. Αναφαίρετο και δημοκρατικό το δικαίωμα του κάθε πολιτικού κόμματος να κατεβαίνει στις εκλογές, ωστόσο η κάθοδός τους αφαίρεσε ψήφους από την Ένωση Κεντρώων η οποία έδωσε τη δική της μάχη μέσα στο Κοινοβούλιο για τη Μακεδονία.

Στις ευρωεκλογές συμμετείχαν 49 κόμματα. Στις εθνικές εκλογές θα συμμετάσχουν 20. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή για την Ένωση Κεντρώων αλλά και εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε την ψήφο του λαού με τις θέσεις μας και με το πρόγραμμά μας”.

Πάρα ταύτα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε ότι «η αποχή θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών», εξηγώντας ότι αφενός ο πολύς κόσμος δύσκολα θα πάει να ψηφίσει γιατί είναι καλοκαίρι και αφετέρου γιατί ένας αριθμός πολιτών εργάζονται στον τουριστικό τομέα, ενώ επεσήμανε ότι αυτή η συγκυρία ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι αναμενόμενο ότι η αποχή θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Δύσκολα πολύς κόσμος θα πάει να ψηφίσει για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι προφανής, είναι καλοκαίρι. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας οι οποίοι εργάζονται στον τουριστικό τομέα και δεν θα τους είναι καθόλου εύκολο να πάρουν έστω και μία ολιγοήμερη άδεια ή έστω και για λίγες ώρες άδεια, ώστε να ψηφίσουν. Αυτή η συγκυρία, καθόλου τυχαία ευνοεί το ΣΥΡΙΖΑ που θα ενεργοποιήσει τον δικό του κομματικό μηχανισμό για να μπορέσει να βγάλει όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό”.

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης θεώρησε βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση αλλά όχι και την αυτοδυναμία: «Είναι βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση αλλά όχι και την αυτοδυναμία. Αναγκαστικά λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει συμμαχίες στον αμέσως επόμενο διαθέσιμο που είναι το ΠΑΣΟΚ. Διαθέτουν άλλωστε και τη σχετική εμπειρία. Εμείς θα στηρίξουμε με ψήφο εμπιστοσύνης την οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει εφόσον δεχθεί να εφαρμόσει τις προτάσεις μας».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις με τα κόμματα με τα οποία κατεβαίνει συνεργαζόμενη η Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Συνεργαζόμενα κόμματα αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές τάσεις και ανησυχίες μέσα στην Ένωση Κεντρώων. … Όλα αυτά τα πολιτικά κόμματα βρήκαν το σπίτι τους στην Ένωση Κεντρώων».

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, ο Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται παροχές άμεσα. Άρα θα πρέπει να φορολογήσει επιβάλλοντας νέα σκληρά μέτρα. Και αυτό θα το κάνει για να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και να μειώσει τη φορολογία. Δεν θα καταφέρει τίποτα παραπάνω από ό,τι έχει καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.