Quantcast
Λεβέντης: Τα αντισταθμιστικά μέτρα είναι στη φαντασία τους - enikonomia.gr
share

Λεβέντης: Τα αντισταθμιστικά μέτρα είναι στη φαντασία τους

δημοσιεύτηκε:

“Στο χθεσινό Eurogroup δεν ελήφθησαν αποφάσεις, απλώς συνεφωνήθη να επιστρέψουν οι Θεσμοί στην Αθήνα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” και επιτέθηκε σε κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα είπε ότι “είναι ένα σημαντικό βήμα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση τα είχε φορτώσει στον κόκκορα κι έλεγε ούτε ένα ευρώ δεν θεσμοθετώ κι έκανε τσαμπουκά, έκανε το βαρύ πεπόνι. Αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της χώρας η κυβέρνηση έκανε δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση”.

Σε ερώτηση για τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα προβλέπονται, αν κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν δημοσιονομικό κόστος, ο κ. Λεβέντης απάντησε: “Τα αντισταθμιστικά μέτρα είναι στη φαντασία τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ εκείνο που τους νοιάζει είναι το εσωτερικό ακροατήριο και όχι να πετύχουμε κάτι για τη χώρα. Εχουν ένα εσωτερικό ακροατήριο το οποίο τους έχει πάρει χαμπάρι ότι θα τα υπογράψουν όλα και προσπαθούν πριν κάνουν μια δήλωση να κάνουν και μια δήλωση ενοχής, γιατί δήλωση ενοχής είναι όλα αυτά”.

Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε πως “δεν έχει αλλάξει ο Σόιμπλε, ήταν πάντα σοβαρός. Πάντα έλεγε κάντε μεταρρυθμίσεις” και πρόσθεσε: “Αυτό γίνεται 7 χρόνια σε αυτή τη χώρα. Αντί να κάνουμε το καθήκον μας, που αν το είχαμε κάνει από το 2011 θα είχαμε φύγει από τα Μνημόνια, εμείς, όταν ήταν να πάρουμε τη δόση ψηφίζαμε στη Βουλή τα πάντα και μετά αδρανούσαμε. Και όλοι οι νόμοι, οι ψηφισμένοι, σαπίζουν στα σκονισμένα χρονοντούλαπα της Βουλής. Δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα”.

Σε ερώτηση για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Λεβέντης επισήμανε: “Η μόνη που δεν δικαιούται να μιλάει είναι η Νέα Δημοκρατία, γιατί τη διετία που ήταν ο κ. Σαμαράς και εκείνος κορόϊδευε με τα Ζάππεια. Είναι κι εκείνος ένοχος”.

“Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση 130 βουλευτών”, τόνισε ο κ. Λεβέντης και κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ότι μη ψηφίζοντας την απλή αναλογική, “με την ελεεινή αυτή ψήφο έδωσε τροφή στα όνειρα για να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός”.

Σημείωσε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα, γιατί, όπως είπε, δεν θα έρθει καμιά επένδυση όταν η κυβέρνηση στηρίζεται σε 152 ή 153 βουλευτές.

Για τον εαυτό του και την Ενωση Κεντρώων δήλωσε ότι δεν θέλουν υπουργεία. “Κανένα υπουργείο δεν θέλω. Και στην επόμενη Βουλή θεωρώ ότι η Ενωση Κεντρώων δεν πρέπει να πάρει υπουργεία και οι βουλευτές να λειτουργήσουν με κριτικό και εποικοδομητικό πνεύμα. Οτιδήποτε καλό βλέπουμε να συνεισφέρουμε σε αυτό, οτιδήποτε κακό να το στηλιτεύουμε. Δεν είμαι σαν τον Καμμένο να πάω να πάρω 5, 6, 10 υπουργεία και να το βουλώσω. Δεν προσδοκώ αυτό. Δεν ονειρεύομαι υπουργεία. Αν ονειρευόμουν υπουργείο, από τις 20 Σεπτέμβρη μου είπε ο Τσίπρας να μου δώσει υπουργεία”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.