Quantcast
Λιαργκόβας: Γινόμασταν μη αρεστοί, αυτό σημαίνει ότι κάναμε τη δουλειά μας - enikonomia.gr
share

Λιαργκόβας: Γινόμασταν μη αρεστοί, αυτό σημαίνει ότι κάναμε τη δουλειά μας

δημοσιεύτηκε:

«Γινόμασταν μη αρεστοί αυτό σημαίνει ότι κάναμε τη δουλειά μας… Προβλεπόταν και δεύτερη θητεία, δεν ήθελε η κυβέρνηση, η Βουλή» τόνισε ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στον διάδοχό του , Φραγκίσκο Κουτεντάκη, διερωτήθηκε «πώς θα μπει ένα μέχρι πρόσφατα κυβερνητικό στέλεχος στη θέση του κριτή ενώ πριν ήταν κρινόμενος;»


Το ξεκίνημα (σ.σ τοποθέτηση Κουτεντάκη), προειδοποίησε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, δεν είναι καλό, πλήττει την ανεξαρτησία ενός δημοσιονομικού θεσμού και όταν πλήττεται η ανεξαρτησία πλήττεται και η αξιοπιστία και χωρίς αξιοπιστία η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά.

Παράλληλα, ο κ. Λιαργκόβας εξέφρασε την άποψη πως οι μνημονιακές πολιτικές δεν τελειώνουν και δεν θα φύγουν δια μαγείας με το τέλος του τρίτου μνημονίου. «Δεν θα είναι έξοδος ανεμελιάς στην επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αυτοπειθαρχία ώστε το ‘’μαξιλάρι’’ (ρευστότητας) που θα έχει μαζέψει για να μη χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, τις παροχές και το κομματικό κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι υποχρεώσεις θα συνεχιστούν, καθώς είναι ψηφισμένα πολλά μέτρα που αφορούν στο 2018, το 2019 και το 2020, μεταξύ των οποίων μείωση των συντάξεων και μεγάλη φορολογική επιβάρυνση.

«Χρειάζεται ρευστότητα, και το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για να μπορέσουν όσοι έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν δραστηριότητα» σημείωσε. Χρειάζεται, πρόσθεσε ο κ. Λιαγκόβας, αλλαγή μείγματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.