Quantcast
Likainen: Συμφωνία, αλλιώς «κόβεται» η πίστωση προς τις ελληνικές τράπεζες - enikonomia.gr
share

Likainen: Συμφωνία, αλλιώς «κόβεται» η πίστωση προς τις ελληνικές τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει τη χορήγηση δανείων σε ελληνικές τράπεζες, αν δεν υπάρξει συμφωνία που θα κρατήσει το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας σε ισχύ, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Φιλανδίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Erkki Liikanen.

Όπως σημειώνει, παράλληλα με το πρόγραμμα διάσωσης, η ΕΚΤ έχει εξαιρέσει τις ελληνικές τράπεζες από τις απαιτήσεις ασφάλειας επιτρέποντάς τους την πρόσβαση σε ρευστότητα ζωτικής σημασίας για ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα.

Πλέον, με την ελληνική κυβέρνηση να ζητεί διαγραφή χρέους και να αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την τρόικα, ο Erkki Liikanen ανέφερε: «Η διαφωνία αυτή πρέπει να επιλυθεί με κάποιο τρόπο, διαφορετικά δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την επέκταση της πίστωσης στις ελληνικές τράπεζες».

«Η Ελλάδα δεν διαθέτει πιστοληπτική διαβάθμιση, αλλά έχουμε κάνει μια εξαίρεση για την περίπτωσή της. Από την στιγμή που η  Ελλάδα είναι στο πλαίσιο ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  έχουμε την άποψη ότι διαθέτουμε επαρκείς πληροφορίες για να επεκτείνουμε την πίστωση» κατέληξε ο κ. Liikanen .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.