Quantcast
Λιμενικό Σώμα: Μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - enikonomia.gr
share

Λιμενικό Σώμα: Μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

δημοσιεύτηκε:

Μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, έχει λάβει το Λιμενικό Σώμα σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για την Εργατική Πρωτομαγιά,  όπως ανέφερε σήμερα  ο κεντρικός λιμενάρχης του  Πειραιά, Κυριάκος Κουράκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,  συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά ( 1 Μαΐου).  Έτσι, τα πλοία όλων των κατηγοριών, θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας,  ανήμερα  της Πρωτομαγιάς (απόψε  00:01) έως 2 Μαΐου (στις 24:00).

Μετά τη λήξη της απεργίας, θα εκτελεστούν δρομολόγια για την Κρήτη, πιθανόν και για την Παροναξία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πάντως στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλα τα σημεία αναχώρησης των πλοίων, θα υπάρξουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ ανάλογα μέτρα θα υπάρξουν και από την Τροχαία, γα τη διευκόλυνση των οχημάτων προς το λιμάνι.

Το Λιμενικό συμβουλεύει, όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

 Αξιοσημείωτο είναι δε ότι από  το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 16 δρομολόγια αναχώρησης πλοίων, (από τη Ραφήνα εννέα και από το Λαύριο επτά).

Μέχρι τις  3 Μαΐου  όμως  έχουν προγραμματιστεί  συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά 43 δρομολόγια αναχώρησης, από τη Ραφήνα 26 και από το Λαύριο 15.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.