Quantcast
Λιου: Το ΔΝΤ να δείξει ευελιξία για την αποφυγή μιας κρίσης στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Λιου: Το ΔΝΤ να δείξει ευελιξία για την αποφυγή μιας κρίσης στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Κανένας δεν μπορεί να έχει εσφαλμένη αίσθηση εμπιστοσύνης ότι γνωρίζει το αποτέλεσμα στην Ελληνική κρίση» δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού από το βήμα του LSE στο Λονδίνο, σημειώνοντας ότι όλοι έχουν ενδιαφέρον να επιλυθεί το πρόβλημα χωρίς να επιβαρυνθεί η κρίση στην Ελλάδα.

Είναι γνωστή η κατάσταση στην Ελλάδα και όχι νέα ανέφερε στην συνέχεια ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η κατάσταση είναι πιο σταθερή από ότι το 2012 μια που το χρέος παρακρατείται από κράτη και όχι ιδιώτες. 

Έχουμε ανάγκη να προχωρήσουμε σε πολιτικές που θα ήταν σκληρές για οποιαδήποτε κυβέρνηση υπογράμμισε στην συνέχεια ο κος Λϊού τονίζοντας ότι οι θεσμοί πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία για να αποφευχθεί περαιτέρω κρίση εάν η Ελλάδα δείξει πρόθεση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Η αγωνία μου είναι ότι λάθος υπολογισμοί θα οδηγήσουν σε περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης και είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η αποτυχία μας στην Ελλάδα δεν θα έχει συνέπειες στον υπόλοιπο κόσμο κατέληξε ο Αμερικανός Υπουργός.  

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.