Quantcast
Λιβανός: Στεκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας με ειλικρίνεια - enikonomia.gr
share

Λιβανός: Στεκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας με ειλικρίνεια

δημοσιεύτηκε:

«Στηρίζουμε τους παραγωγούς μας που βάλλονται με όλες μας τις δυνάμεις μέσα στο ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο που ζούμε» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην αγροτική πολιτική, ο κ. Λιβανός υπογράμμισε πως κεντρικοί στόχοι είναι η στήριξη των αγροτών σε αυτήν την πρωτόγνωρη διεθνή κρίση και η ανάταξη του πρωτογενή τομέα. Ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή βάζοντας τα θεμέλια ανάπτυξης της υπαίθρου. Στηρίζουμε τους παραγωγούς μας που βάλλονται με όλες μας τις δυνάμεις και με όσα μέσα πραγματικά έχουμε. Μπορεί να μην μπορούμε μονομιάς να διορθώσουμε όλα τα προβλήματα, όμως προσπαθούμε με ειλικρίνεια και μέσα στο συγκεκριμένο ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο στο οποίο ζούμε.

«Στεκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας με ειλικρίνεια» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε «έχουμε καταβάλει μέσα στο 2021 ένα ποσό που φτάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και για την πρόσφατη κακοκαιρία, όπως κάναμε στον Ιανό, στην Μήδεια, στον πρωτοφανή παγετό της προηγούμενης άνοιξης, στις φωτιές, τον καύσωνα του καλοκαιριού,.

Για τον ΕΛΓΑ είπε πως η κυβέρνηση της ΝΔ τον κράτησε όρθιο από το χείλος του γκρεμού που μας τον παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ενίσχυσε και του έδωσε τα ταμειακά διαθέσιμα που τον κράτησαν όρθιο. Μόνο πέρυσι ο νοικυρεμένος πλέον ΕΛΓΑ κατέβαλλε 330 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις, άμεσα και αποτελεσματικά μέσα σε λίγους μήνες. Όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πλήρωνε σε τρία και τέσσερα χρόνια μετά τις αποζημιώσεις ταλαιπωρώντας τους αγρότες. Φύγατε, είπε ο υπουργός, από την κυβέρνηση το 2019 και δεν είχατε πληρώσει τις αποζημιώσεις του 2017! Εμείς τις πληρώσαμε πέρυσι τον Δεκέμβριο για να μην χαθούν τα χρήματά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ανέφερε, είναι αυτή που νομοθέτησε ξανά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Την κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. Την επιδότηση από εδώ και μπρος του 50% του αγροτικού τιμολογίου. Το 2020- 21 κάναμε ρεκόρ στην απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και από το ΕΠΑΛ. Εμείς πληρώσαμε εφέτος 740 εκατ. ευρώ από το ΠΑΑ, με 94% νέες συντάξεις εν μέσω covid, όταν η καλύτερη ποσόστωση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 47%. Τρέξαμε το ΕΠΑΛ πληρώνοντας 158 εκατ. ευρώ, με 85 εκατ. ευρώ για νέες συντάξεις το 2021, ένα πρόγραμμα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κόντεψε «να το ρίξει στα βράχια» με την σχεδόν μηδενική απορρόφηση. Εμείς, είπε ο υπουργός, υλοποιούμε τα μεγαλύτερα έργα υποδομών από την περίοδο του 1950, με το εμβληματικό πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» και τα ΣΔΙΤ ύψους 4,2 δισ. σε βάθος 25ετίας, που δεν θέλετε να τα καταλάβετε γιατί κολλάτε στο παρελθόν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ο κ. Λιβανός, είναι αυτή που «βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο» στις νοθείες καις τις παράνομες ελληνοποιήσεις προβαίνοντας σε ουσιαστικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους. Ενεργοποιήσαμε τις επιτροπές του υπουργείου ανοίγοντας φακέλους που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέσα σε στα συρτάρια. Επιβάλλαμε δεκάδες πρόστιμα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επιβάλλει ούτε ένα!

Είμαστε η κυβέρνηση που επένδυσε στην εκπαίδευση και την κατάρτιση ιδρύοντας έξι νέα ΙΕΚ και σχεδιάζουμε πολλά ακόμα σε όλη την Ελλάδα για την ερχόμενη χρονιά, με στόχο την σύνδεση της κατάρτισης με την τοπική παραγωγή και τη μείωσή της ανεργίας. Υπερδιπλασιάσαμε το ποσό για τους νέους αγρότες, που έκανε το πρόγραμμα των αγροτικών συμβούλων και οι καταρτίσεις γίνονται σε όλη τη χώρα. Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά θετικό ισοζύγιο εξαγωγών – εισαγωγών για τα αγροτικά μας προϊόντα, τόσο το 2020 όσο και το 2021 Πετύχαμε στη νέα ΚΑΠ να διατηρηθούν τα ποσά για την χώρα μας με την συμβολή του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση, όταν όλες οι άλλες χώρες έχουν χάσει μεγάλα ποσά

Επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η πρόταση της δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε «γιατί αισθάνεται ότι χάνει τη δημοφιλία του και είναι σε πολιτική απελπισία» Αυτό όμως που καταφέρνετε «είναι να χάνετε με διπλό σκορ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλα». Καταλαβαίνετε, είπε, πως «αποσυντίθεστε και περιθωριοποιείστε πολιτικά» και προσπαθείτε να «να μην γίνετε στις εκλογές το τρίτο κόμμα». Έχετε ξεχάσει ότι «είστε Αξιωματική Αντιπολίτευση και έχετε θεσμικό ρόλο, αλλά με τέτοιες κινήσεις δεν ξαφνιάζεται κανένας, ούτε εμάς, ούτε την Αντιπολίτευση, ούτε τον ελληνικό λαό Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι αρμοί της εξουσίας και τι θα κάνετε την δεύτερη φορά Αριστερά στην εξουσία. Θραύεστε από την άρνηση και την ταραχή. Είστε το κόμμα του “αντί”, του “όχι” σε όλα»

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε παρά τα προβλήματα και τα λάθη που μπορεί να γίνονται, έχει ένα σχέδιο, ένα όραμα που τα βλέπει ο ελληνικός λαός και για αυτό είναι στο πλευρό της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.