Quantcast
LIVE - Στις κάλπες για τον Β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις - enikonomia.gr
share

LIVE – Στις κάλπες για τον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

δημοσιεύτηκε:

Άνοιξαν οι κάλπεςκαι μέχρι τις 7 το βράδυ 9.922.294 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι (4.810.075 άνδρες, 5.112.219 γυναίκες) καλούνται να προσέλθουν για να εκλέξουν τους νέους τους εκπροσώπους στα περιφερειακά, δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια.

Σε επτά Περιφέρειες και 227 Δήμους, ψηφίζουν σήμερα στο δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Η εκλογική διαδικασία αφορά τις Περιφέρειες:

  • Αττικής
  • Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
  • Βορείου Αιγαίου
  • Δυτικής Ελλάδος
  • Ιονίων Νήσων
  • Πελοποννήσου
  • Στερεάς Ελλάδας

Ανάμεσα στους 227 Δήμους που θα ψηφίσουν οι πολίτες, μάχη θα δοθεί για τους μεγάλους Δήμους της χώρας :

  • Αθηναίων
  • Θεσσαλονίκης
  • Πειραιώς
  • Πατρέων
  • Λαρισαίων
  • Ηρακλείου
  • Ιωαννιτών
  • Ρόδου
  • Χανίων


Στο Νέο Ψυχικό ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Σε εκλογικό τμήμα στο Νέο Ψυχικό, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος, μίλησε στη συνέχεια με πολίτες έξω από το εκλογικό τμήμα, έβγαλε φωτογραφίες με κάποιους που του το ζήτησαν και αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


Τσίπρας : Οι πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους – ΒΙΝΤΕΟ

Να επιλέξουν «προοδευτικούς υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλες τις ανοικτές αναμετρήσεις, προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης, αλλά και δημάρχους και περιφερειάρχες που έχουν το κύρος και τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες», κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 172ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε επίσης:

«Σήμερα ψηφίζουμε για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες σε ένα νέο θεσμικό τοπίο στην Αυτοδιοίκηση, όπου οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν, όπως και όσοι εξελέγησαν την προηγούμενη Κυριακή, θα είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Να προσπαθήσουν και να επιτευχθούν συγκλήσεις προγραμματικές, καθώς η νέα μεγάλη δημοκρατική θεσμική τομή του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο.

Δείτε τη δήλωση από την ΕΡΤ1:




Μητσοτάκης: Καλώ τους πολίτες να συμμετέχουν στη γιορτή της δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

Στο 1ο γυμνάσιο και λύκειο Κηφισιάς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Καλώ και σήμερα τους πολίτες για προσέλθουν για να εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχες. Να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας, ειδικά στις περιπτώσεις όπου υπάρχει μία κάλπη μόνο, όπου δηλαδή το αποτέλεσμα, είτε σε επίπεδο περιφέρειας είτε σε επίπεδο δήμου, έχει κριθεί από τον πρώτο γύρο” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχήθηκε καλή ψήφο σε όλες και σε όλους.

Δείτε τη δήλωσή του από την ΕΡΤ1:


Βούτσης: Οι πολίτες έδωσαν τα μηνύματά τους – Οι εθνικές εκλογές είναι σε άλλο επίπεδο


Στη Νέα Ερυθραία ψήφισε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε:

«Σήμερα ολοκληρώνεται μία διαδικασία που είχε μεγάλη συμμετοχή την προηγούμενη Κυριακή, για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας και πρέπει οι δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες να λαμβάνουν υπόψη την άποψη των πολιτών. Η αυτοδιοίκηση με το δικό της ρόλο έχει ανάγκη από προοδευτικές καινοτόμες αποφάσεις.

Οι εθνικές εκλογές είναι σε άλλο επίπεδο. Οι πολίτες έδωσαν τα μηνύματά τους. Είμαι σίγουρος πως οι εθνικές εκλογές θα είναι το απαύγασμα μίας εμπειρίας όλης της προηγούμενης τετραετίας και τα αποτελέσματά τους θα δώσουν αδρό αποτύπωμα και μηνύματα για το τι πρέπει να γίνει για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του από την ΕΡΤ1:

Γεννηματά: Λυπάμαι για την απόφασή του κ. Βενιζέλου να εγκαταλείψει – Οι απόντες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 100ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών.

“Την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών. Σήμερα με τις επιλογές τους θα δώσουν ένα τέλος στις καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και στην αυτοδιοίκηση, στις περιφέρειες και στους δήμους της χώρας. Στις εθνικές εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε η κ. Γεννηματά.

“Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτόν τον στόχο υπηρετώ με την επιλογή του Γιώργου Καμίνη. Σηματοδοτούμε τη διεύρυνση και ανοίγουμε μία τεράστια πόρτα στους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνταχθούν με το ΚΙΝΑΛ. Τώρα έχει έρθει η ώρα να τελειώσουμε με τις απομιμήσεις, με αυτόν τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Και εμείς η πραγματικά προοδευτική παράταξη το ΚΙΝΑΛ που έχει ρίζες, ιστορία, παρόν και μέλλον να αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή της κυριαρχίας της Δεξιάς που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Λυπάμαι για την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε αυτήν την τόσο κρίσιμη αναμέτρηση και για το κίνημα αλλά και για τη χώρα. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και σημαντικά από οποιαδήποτε θέση. Οι απόντες από αυτή τη μάχη απλά διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε με σταυρό”.




Κουτσούμπας: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την πιο μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών

Στο 2ο Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Σήμερα δίνουμε τη μάχη για να εκλεγούν ξανά οι αγωνιστές δήμαρχοι της λαϊκής συσπείρωσης σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι και Ικαρία και συνεχίζουμε τον αγώνα από αύριο κιόλας για την πιο μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου για πιο ισχυρό ΚΚΕ”, δήλωσε αφού ψήφισε, ο κ. Κουτσούμπας.




Λεβέντης: Δεν συμφέρει τον λαό να δημιουργήσει μία νέα δικτατορία Μητσοτάκη σαν αυτή του Καμμένου και του Τσίπρα

Στο 4ο γυμνάσιο Αθηνών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: « Στις 26 Μαΐου, το μήνυμα που έδωσε ο λαός είναι να φύγει ο Τσίπρας. Στις 7 Ιουλίου το μήνυμα που θα δώσει είναι να μη έρθει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης για να μην έχουμε πάλι την δικτατορία της δεξιάς. Την Ελλάδα την πτώχευσαν οι αυτοδυναμίες. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις των τελευταίων 50 ετών μας έφεραν στη χρεοκοπία. Το μόνο φρένο στον Μητσοτάκη είναι η Ένωση Κεντρώων γιατί η Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ σπαράσσονται. Η μόνη που ξέρουμε τι θέλει, να βάλει φρένο στην αλαζονεία του Μητσοτάκη, είναι η Ένωση Κεντρώων. Και θα μας το δώσει ο λαός στις 7 Ιουλίου. Δεν συμφέρει τον λαό να δημιουργήσει μία νέα δικτατορία Μητσοτάκη σαν αυτή που είχαμε του Καμμένου και του Τσίπρα».




Σαμαράς: Αύριο θα είναι μια ακόμη πιο φωτεινή ημέρα για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη και τον πολιτευτή της ΝΔ Περικλή Μαντά, έφτασε νωρίς στο εκλογικό τμήμα, όπου και ψήφισε για Δήμο και Περιφέρεια.

Εξερχόμενος δήλωσε “Αύριο θα είναι μια ακόμη πιο φωτεινή ημέρα για την Ελλάδα. Καλή δύναμη σε όλους”.




Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής – ΒΙΝΤΕΟ

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, για τον Β’ Γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Ο κύριος Καραμανλής προσήλθε στο εκλογικό τμήμα συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος κ.κ. Κώστα Γκιουλέκα και Σταύρο Καλαφάτη, όπως και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Χαρίτσης: Είναι οι πιο δύσκολες εκλογές που οργανώθηκαν στο ελληνικό κράτος

Στην Καλαμάτα ψήφισε για τιςΠεριφερειακές και τις Δημοτικές εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε:

«Ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη θεσμική υποχρέωση να δίνει το παράδειγμα σε όλους τους πολίτες για την ανάγκη παρουσίας στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, για αυτό και εγώ όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, επέλεξα να συμμετέχω κατά τις εκλογές στην έναρξη της διαδικασίας.

Για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώνεται μία επίπονη δουλειά, που ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις πιο δύσκολες εκλογές που έχουν οργανωθεί ποτέ στο ελληνικό κράτος.

Ήταν μία προσπάθεια συντονισμού όλων των κρατικών φορέων που στέφτηκε με επιτυχία», είπε ο κ. Χαρίτσης, που συνεχάρη τους εργαζόμενους που με τη δουλειά τους βοήθησαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς προβλήματα.

Ακούστε όλη τη δήλωση από την ΕΡΤ1:



Ταχιάος: Αφού δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, venceremos…- ΒΙΝΤΕΟ

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε πριν από λίγο στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ο διεκδικητής για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης, Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος με το συνδυασμό του, στον Α’ Γύρο των Δημοτικών Εκλογών, είχε έρθει στην πρώτη θέση, με τον κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, από την δεύτερη θέση να διεκδικεί σήμερα την κατάκτηση της θέσης του πρώτου πολίτη της Θεσσαλονίκης.

Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα,o επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Θετικά” έκανε έναν μικρό απολογισμό της προεκλογικής του εκστρατείας, η οποία περιελάμβανε δύσκολες αλλά και πολύ ευχάριστες στιγμές.

«Είμαι εδώ γιατί είμαι μαχητής γιατί είμαι πιο αποφασισμένος από ποτέ. Αυτό που θέλω να πω στους πολίτες είναι ότι με τον Νίκο Ταχιάο δήμαρχο η Θεσσαλονίκη θα είναι μια πόλη περήφανων ανθρώπων, θα είναι μία πόλη χωρίς εξαρτήσεις, μία πόλη πολιτισμένη» σχολίασε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ταχιάος είπε χαριτολογώντας: «Αφού δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, Venceremos από εμένα».




Μπακογιάννης: Σήμερα η Αθήνα δεν αλλάζει απλώς δήμαρχο – Η Αθήνα αλλάζει εποχή – ΒΙΝΤΕΟ


“Σήμερα η Αθήνα δεν αλλάζει απλώς δήμαρχο. Η Αθήνα αλλάζει εποχή. Με άλλο τρόπο λειτουργίας, μια διαφορετική αντίληψη, μια νέα φιλοσοφία. Και θέλω να απευθυνθώ σε όλους και σε όλες. Θερμή παράκληση, αφιερώστε λίγο χρόνο να έρθετε να ψηφίσετε. Ειδικά στους νέους και στις νέες. Η πόλη είναι δικιά σας. Δείτε την όπως την θέλετε, δείτε την όπως την αξίζετε γιατί η αλήθεια είναι ότι το από πάνω προς τα κάτω τελείωσε, δεν δικαιούται να κουνάει το δάκτυλο σε κανέναν. Όλοι μαζί από κάτω προς τα πάνω μπορούμε να ανεβάσουμε την Αθήνα ψηλά” δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 14ο Γυμνάσιο Αθηνών.




Ηλιόπουλος: Η Αθήνα μπορεί να αλλάξει – Να ξεκινήσουμε από τις γειτονιές – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει και πρέπει να ξεκινήσουμε από τις γειτονιές», είπε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε:

«Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα συμμετοχής. Είναι κρίσιμη η σημερινή ημέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρχαν χαμηλά ποσοστά συμμετοχής και δεν μπορεί κανένας να είναι χαρούμενος για αυτό. Ελπίζουμε σήμερα να υπάρξει μία διαφορετική εικόνα. Για μας το πιο κρίσιμο είναι και η σημερινή ημέρα είναι μία μάχη που έχουμε να δώσουμε ώστε τα επόμενα τέσσερα χρόνια να πείσουμε ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει. Ότι μπορεί να γίνει μία καλύτερη πόλη και εμείς έχουμε πει ότι για να αλλάξει η πόλη πρέπει να ξεκινήσουμε από τις γειτονιές. Θα είμαστε εδώ για τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια για να δείξουμε ότι και μπορούμε και θα το κάνουμε».





Μώραλης: Περιμένουμε τους δημότες να στηρίξουν την προσπάθειά μας – ΒΙΝΤΕΟ

Συνοδευόμενος από την οικογένειά του προσήλθε στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει ο διεκδικητής για δεύτερη φορά του δημαρχιακού θώκου του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

«Είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας. Χαίρομαι γιατί και σήμερα όλα εξελίσσονται ομαλά γιατί είναι ένα στοίχημα. Το δεύτερο στοίχημα είναι να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες. Το τρίτο στοίχημα για εμάς είναι ο ”Πειραιάς- νικητής”. Έχουμε ένα ισχυρό προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή, έχουμε ένα ισχυρό ποσοστό, ανεβάσαμε το ποσοστό μας και αυτό μας ικανοποιεί. Εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας, περιμένουμε κάτι ανάλογο και σήμερα, να στηρίξουν οι δημότες την προσπάθεια αυτή, να συνεχίσει την πλεύση του το καράβι που ξεκόλλησε πριν από 4,5 χρόνια στον Πειραιά και πλέει προς την αισιοδοξία και τη θετική προοπτική», δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης εκτιμώντας ότι «θα επαναβεβαιώσουμε τη στήριξη στον Πειραιά νικητή και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά που γίνεται για τον Πειραιά και τους κατοίκους του».

Στην Καλλίπολη ψήφισε ο Νίκος Βλαχάκος – ΒΙΝΤΕΟ

Στο 1ο Γενικό Λύκειο της Καλλίπολης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος.

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο, ο κ. Βλαχάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα ψηφίζουμε για δήμαρχο. Την προηγούμενη Κυριακή, ο ”Πειραιάς Πόλη Πρότυπο” έπιασε ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό στην πρώτη μάχη της εκλογικής διαδικασίας. Αυτή την Κυριακή, καλούμε κάθε Πειραιώτη και κάθε Πειραιώτισσα που έχει τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια αγάπη για τον Πειραιά μας να ταχθεί στο πλευρό μας για να μπορέσουμε να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά».

Γ.Γ. υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογική διαδικασία: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

“Είναι ανοικτά 27.659 εκλογικά τμήματα από τα 39.063 που ήταν την προηγούμενη Κυριακή. Έχουμε δηλαδή εκλογές στο 71% των εκλογικών τμημάτων όπου οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι το 80%”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης για τη διεξαγωγή των εκλογών.

“Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουμε επικοινωνήσει με όλες τις Περιφέρειες, όλα τα εκλογικά τμήματα είναι ανοικτά, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι στις θέσεις τους και ένας δικαστικός αντιπρόσωπος που αρρώστησε το πρωί αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πουλάκης και πρόσθεσε:

“Ένα μοναδικό πρόβλημα που είχαμε χθες ήταν για τον ένα από τους δύο εκλογικούς αντιπροσώπους στο Καστελόριζο, όπου δεν έγινε η πτήση Ρόδο – Καστελόριζο για να τον πάει και στείλαμε έγγραφο στο ΓΕΕΘΑ και πέταξε super puma και από τις 8 το βράδυ ήταν στο Καστελόριζο”.

“Η συλλογή των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη λήξη της ψηφοφορίας, η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη από την προηγούμενη Κυριακή, υπάρχουν μόνο δύο συνδυασμοί και χωρίς καταμέτρηση σταυρών. Άρα, υπολογίζουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη ροή των αποτελεσμάτων αλλά θα έχουμε και τα εκλογικά αποτελέσματα τα τελικά”, ανέφερε.




Παπανδρέου: Είναι σημαντική για την αυτοδιοίκηση η ψήφος των πολιτών – Τι είπε για τον Βενιζέλο – ΒΙΝΤΕΟ


«Είναι σημαντική για την αυτοδιοίκηση η ψήφος των πολιτών σήμερα γιατί η αυτοδιοίκηση έχει έναν διακριτό και καθοριστικό ρόλο και στο να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά και να κτίσουμε μία σύγχρονη και ελπιδοφόρα προοδευτική Ελλάδα», δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Στηρίζουμε τους υποψηφίους της παράταξής μας γιατί η παράταξη αυτή έχει προσφέρει τα μέγιστα και στην αυτοδιοίκηση, πιστεύουμε σε αυτόν το θεσμό, και έχει επιτελέσει το μεγαλύτερο έργο για την αυτοδιοίκηση. Όπου δεν υπάρχουν δικοί μας υποψήφιοι ελπίζω να επικρατήσουν κριτήρια για την επιλογή υποψηφίων που είναι κοντά στις αξίες μας, όπως το δημοκρατικό ήθος, η οικολογική συνείδηση, η διάφανη και χρηστή διοίκηση γιατί θέλουμε ο κόσμος να ξέρει που πάνε τα χρήματά του. Και βέβαια, η προοδευτική ευαισθησία για την κοινωνική συνοχή. Μόνο μέσα από μία ισχυρή και προοδευτική αυτοδιοίκηση μπορούμε να μιλάμε για μία Ελλάδα ελπίδας και προόδου», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου ωστόσο απέφυγε να πάρει θέση για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, γιατί όπως είπε «δεν είναι ούτε ο χώρος ούτε η ώρα για να μιλήσουμε γι’ αυτά».





Ζέρβας: Σήμερα είναι μέρα χαράς και νίκης για τη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Στο 41ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης ψήφισε πριν από λίγο ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συνοδευόμενος από συνεργάτες του και συνυποψηφίους του, ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μια σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη κι έστειλε μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα.

«Είναι μια σημαντική μέρα. Οι Θεσσαλονικείς αποφασίζουν για το μέλλον της πόλης. Είμαστε εδώ για να συνθέτουμε, για να ενώσουμε, να προσφέρουμε την αισιοδοξία ότι οι Θεσσαλονικείς θα έχουν μια καλύτερη πόλη, μια καλύτερη καθημερινότητα».

«Κοιτάμε μπροστά, μαζί ενωμένοι, σε τέσσερα χρόνια θα έχουμε τη Θεσσαλονίκη που θέλουμε. Είναι μια μέρα χαράς, μια μέρα νίκης στη Θεσσαλονίκη».




Πατούλης: Αυτά που μας πρόδωσαν και μας δίχασαν βαίνουν προς το τέλος τους


Στο 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης,ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρίνα Πατούλη.

Στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση του εκλογικού δικαιώματος, σημείωσε ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία αποτελεί «μια νέα αρχή για την Αττική» και πρόσθεσε: «Είναι σίγουρο ότι αυτά που μας πρόδωσαν, αυτά που μας δίχασαν και αυτά που δημιούργησαν προβλήματα στην καθημερινότητά μας, βαίνουν προς το τέλος τους. Εμείς ενωμένα και ψύχραιμα, αλλά και αποφασισμένα θα κάνουμε από την 1η Σεπτέμβρη ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξει η ζωή των πολιτών της Αττικής και είναι σίγουρο ότι θα βρεθούμε σε μια άλλη εποχή η οποία θα είναι σημαντική για όλους μας. Προχωράμε, ξεκινάμε».



Δούρου: Να προσέλθουν οι πολίτες μαζικά στις κάλπες


Μαζικά να προσέλθουν στις κάλπες για δημάρχους και για περιφερειάρχη, κάλεσε τους πολίτες σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε δηλώσεις της αμέσως μετά από την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, στο 4ο Γυμνάσιο στο Αιγάλεω.

Η κυρία Δούρου, αφού ευχαρίστησε “τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, που για δεύτερη Κυριακή συμβάλλουν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών”, τόνισε ότι από τις περιοδείες που κάνει από το πρωί σε εκλογικά τμήματα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, διαπιστώνει “σημαντικό ποσοστό αποχής”.

“Την προηγούμενη Κυριακή στείλαμε το μήνυμα στα κομματικά επιτελεία και αυτή την Κυριακή πρέπει πράγματι να ψηφίσουμε, όχι πια για να στείλουμε μήνυμα αλλά για να επιλέξουμε δήμαρχο και περιφερειάρχη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια”. Η ίδια κατέληξε τονίζοντας ότι “στην Αττική ξέρουμε ότι έχουμε ανάγκη από περιφερειάρχη αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, αποτελεσματικότητας και έργου”. Η περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρο Σχινά, τον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα καθώς και τη μητέρα της.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.