Quantcast
Λιβύη: 'Εκλεισε προσωρινά η ιταλική πρεσβεία - enikonomia.gr
share

Λιβύη: ‘Εκλεισε προσωρινά η ιταλική πρεσβεία

δημοσιεύτηκε:

Εκατό περίπου Ιταλοί θα επαναπατρισθούν σήμερα από την Λιβύη, με πλοίο το οποίο αναχώρησε από την Τρίπολη με προορισμό την Σικελία, ενώ παράλληλα η Ιταλία έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία της στη Λιβύη.

Η απόφαση αυτή θεωρείται άμεση συνέπεια της αύξησης της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην βορειοαφρικανική χώρα.

Το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών, πάντως, αποσαφηνίζει ότι «δεν πρόκειται για μαζικό επαναπατρισμό, αλλά για μείωση του συνολικού αριθμού Ιταλών που διαμένει μόνιμα στην Λιβύη».

Πλωτό μέσο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού συνοδεύει το εν λόγω πλοίο, ενώ την πορεία πλεύσης παρακολουθεί και ένα υπερσύγχρονο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Predator.

Την πρώτη Φεβρουαρίου, με ανακοινωθέν του μέσω Διαδικτύου, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών είχε απευθύνει έκκληση προς τους ιταλούς πολίτες να μην μεταβούν στην Λιβύη, ζητώντας, παράλληλα, από όσους διαμένουν στην χώρα, να την εγκαταλείψουν προσωρινά λόγω των εξελίξεων.

«Η Ιταλία είναι έτοιμη να ηγηθεί συμμαχίας χωρών της περιοχής, της Ευρώπης και της βόρειας Αφρικής, για να σταματήσουμε την επέλαση του ΙΚ, που βρίσκεται, πλέον, σε απόσταση τριακοσίων πενήντα χιλιομέτρων από τις ακτές μας» δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός ‘Αμυνας Ρομπέρτα Πινόττι, στην εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο.

Σύμφωνα με την Ιταλίδα υπουργό, «η συμμετοχή της χώρας της στην αποστολή αυτή, σε ότι αφορά τον αριθμό στρατιωτών, θα είναι, πολύ πιθανώς, σημαντική». Θα χρειασθεί, πάντως, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, αναλυτική συζήτηση και ψηφοφορία του κοινοβουλίου της Ρώμης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.