Quantcast
Lloyd's: 13 'Ελληνες εφοπλιστές στην ελίτ της παγκόσμιας ναυτιλίας - enikonomia.gr
share

Lloyd’s: 13 ‘Ελληνες εφοπλιστές στην ελίτ της παγκόσμιας ναυτιλίας

δημοσιεύτηκε:

Ηχηρό παρόν δίνουν για μια ακόμη χρονιά οι Έλληνες εφοπλιστές στη λίστα των Lloyd’s για τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία.

Στη φετινή λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 13 Έλληνες πλοιοκτήτες από 14 που ήταν πέρυσι. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Γιάννη Αγγελικούση της ASG (είναι στην 5η θέση μεταξύ των «100»), Αγγελική Φράγκου της Navios (16η θέση), Γιώργο Οικονόμου της Cardiff Marine / TMS Group / Dry Ships (17η θέση), Γιώργο Προκοπίου της Dynacom / Dynagas (18η θέση), Πέτρο Λιβανό της Gaslog (21η θέση), Πέτρο Παππά της Star Bulk (31η θέση), Νικόλα Τσάκο της TEN και της Intertanko (45η θέση), Πίτερ Γεωργιόπουλο της Gener8 Maritime (47η θέση), Θεόδωρο Βενιάμη, πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (48η θέση), Κωστή Κωνσταντακόπουλο της Costamare (52η θέση), Ευάγγελο Μαρινάκη της Capital Maritime (65η θέση), Σίμο Παλιό της Diana Shipping (88η θέση) και Δημήτρη Μελισσανίδη της Aegean Marine Petroleum (98η θέση).
Στην πρώτη θέση της λίστας είναι το διοικητικό τρίο της Maersk Group, οι Nils Andersen, Soren Skou και Kim Fejfer, οι οποίοι πέτυχαν με επιθετικό μάνατζμεντ να βελτιώσουν τα μεγέθη του δανέζικου πολυεθνικού κολοσσού με πολυσχιδείς δραστηριότητες και 89.000 απασχολούμενες σε μια χρονιά που η παγκόσμια ναυτιλία υποχωρούσε.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, ο οποίος επέμεινε στη στρατηγική του, ο Κινέζος Xu Lirong πρόεδρος των China Shipping Group και Ma Zehua αλλά και της Cosco Group, ο οποίος πέραν κάθε προσδοκίας επιτάχυνε τη συγχώνευση των δυο ναυτιλιακών ομίλων της χώρας και στην τέταρτη ο Νορβηγός μεγιστάνας, John Fredriksen.

Στη φετινή λίστα φιγουράρει και το όνομα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα (11η θέση) για τη συμβολή του στην τόνωση του θαλάσσιου εμπορίου, παρότι απομένουν δυο χρόνια μέχρι τη λήξη της δεύτερης θητείας του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.