Quantcast
Lockdown: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα της αγοράς σε γεωγραφικές ζώνες - Τι είπε ο Παπαθανάσης - enikonomia.gr
share

Lockdown: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα της αγοράς σε γεωγραφικές ζώνες – Τι είπε ο Παπαθανάσης

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες όσον αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. “Μπορεί να γίνει κατά ζώνες, είναι στη συζήτηση. Το τι θα αποφασιστεί, θα αποφασιστεί αφού ακούσουμε την άποψη των επιστημόνων” είπε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

“Σαφώς οι περιοχές που είναι πράσινες, από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται η κινητικότητα από νομό σε νομό είναι πιο εύκολο να ανοίξουν οι δραστηριότητες” τόνισε και συμπλήρωσε ότι είναι πιο δύσκολο σε περιοχές που είναι “κόκκινες” ή “πορτοκαλί”.

Περιγράφοντας τα βήματα με τα οποία θα γίνει το άνοιγμα των επιχειρήσεων ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που έχουν μικρή κινητικότητα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως ό,τι ανοίξει, θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή. Σημείωσε πως όταν ανοίξει το λιανεμπόριο θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ωστόσο η νυχτερινή απαγόρευση θα διατηρηθεί.

Υπογράμμισε ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και μόλις δώσουν το πράσινο φως οι επιστήμονες, ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση. Είπε ακόμη ότι τα κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν τους ελέγχους για τυχόν παραβάσεις τόσο σε λαϊκές αγορές όσο και σε σούπερ μάρκετ.

Νωρίτερα πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους εισήγηση από την επιτροπή για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο. “Τα επιδημιολογικά στοιχεία όμως δείχνουν ότι εξακολουθεί να είναι άνιση η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου. Υπάρχουν περιοχές που δείχνουν να έχουν μια αδικαιολόγητη επιμονή σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων, σε αντίθετα με άλλες περιοχές όπως πχ του νοτίου Αιγαίου ή Κρήτη που παραμένουν σε πολύ χαμηλό ποσοστό θετικότητας. Υπάρχουν τέτοια ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν. Πάντα όμως σε συνδυασμό με τις αντοχές του συστήματος υγείας, γιατί έχουμε πει ότι αυτόν τον πόλεμο τον αντιμετωπίζουμε ενιαία”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.