Quantcast
Λοιμωξιολόγοι: Έτσι θα ανοίξουν τα γυμναστήρια - Self test και διπλή μάσκα - enikonomia.gr
share

Λοιμωξιολόγοι: Έτσι θα ανοίξουν τα γυμναστήρια – Self test και διπλή μάσκα

δημοσιεύτηκε:

Τον τρόπο λειτουργίας των γυμναστηρίων, που ανοίγουν από την προσεχή Δευτέρα, αποφάσισε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίαζε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εισηγείται τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας, όπως είναι η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας, η τήρηση των αποστάσεων (ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ.), ανοιχτά παράθυρα και κλειστά αποδυτήρια και κλιματισμός. Επίσης, πληροφορίες του star αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι και οι αθλούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε ένα self test τη εβδομάδα.
Μαζί με τα γυμναστήρια, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν και τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων. Όσον αφορά στους χώρους δεξιώσεων, η επιτροπή προτείνει να ισχύσουν οι κανόνες προστασίας που ισχύουν και στην εστίαση:
-συγκεκριμένος αριθμός τραπεζοκαθισμάτων μόνο σε εξωτερικό χώρο
-αποστάσεις
-δεν θα επιτρέπεται η μουσική.

Τι αλλάζει σε λιανεμπόριο, λαϊκές αγορές και εκκλησίες
Σχετικά με το λιανεμπόριο, οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν να αλλάξει ο μέγιστος αριθμός ατόμων μέσα στα καταστήματα λιανεμπορίου και πλέον η αναλογία γίνεται 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα.
Από 15 Ιουνίου σταματά και ο περιορισμός του 50% στις λαϊκές αγορές, ενώ στις εκκλησίες θα επιτρέπεται πλέον ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.