Quantcast
Λύση πακέτο από Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προανήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης - enikonomia.gr
share

Λύση πακέτο από Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προανήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπολου

Την προσδοκία της Κυβέρνησης για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας που θα ορίσει ένα νέο σχέδιο για την Ελλάδα κατά την συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλώντ Γιούνκερ ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό o αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Χωρίς να θέλει να αναφερθεί σε λεπτομέρειες ο κ. Δραγασάκης τόνισε κατά την συνάντηση μπορεί να συμφωνηθεί μια αλλαγή πορείας που θα δώσει το χρόνο στην Ελλάδα να παρουσιάσει το νέο τετραετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμόσει.

Μάλιστα εμφανίστηκε τόσο σίγουρος για το θέμα που όταν δέχθηκε ερώτηση για το αν θα χρειαστεί η Ελλάδα να κένει άμεσα αίτηση παράτασης του προγράμματος της είπε «Αυτοί που αποφάσισαν το 28Φεβρουαρίου μπορούν να το κάνουν 28 Μαίου».

Καθησύχασε επίσης τους φόβους για την ενδεχόμενη έλλειψη ρευστότητας λόγω της λήξης της τεχνικής παράτασης του προγράμματος. Θύμισε ότι ο κ. Ντράγκι προειδοποίησε για διακοπή της ρευστότητα αν η Ελλάδα δεν έχει πρόγραμμα και τόνισε με έμφαση» Ποτέ δεν είπε ότι πρέπει να εφαρμόζουμε αυτό το πρόγραμμα. Είπε ότι θα πρέπει να εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα».

Συμπλήρωσε επίσης ότι από τις διεθνείς συναντήσεις του Πρωθυπουργού θα προκύψουν οι απαραίτητες συναινέσεις ώστε το θέμα της ρευστότητας να επιλυθεί με τρόπο δημιουργικό.

Παρόλα αυτά ο κ. Δραγασάκης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που διαφωνούν με τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης «Με αυτούς και με όλους θα διαπραγματευτούμε ώστε να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση».

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στο θέμα των ξένων επενδύσεων προς την χώρα μας. Μιλώντας ειδικότερα για την συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον μεγαλοεπενδυτή της Eurobank και επικεφαλή της Fairfax κ. Μπράμ Γουάτσα είπε ότι το κλίμα ήταν τόσο καλό που όταν του ζήτησε να αυξηθεί η συμμετοχή του δημοσίου στο ΔΣ της τράπεζας ο ίδιος το δέχθηκε χωρίς αντίρρηση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.