Quantcast
Μ. Σάλλας: «Χρειάζεται σύνεση από όλους μας» - enikonomia.gr
share

Μ. Σάλλας: «Χρειάζεται σύνεση από όλους μας»

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, γρήγορα θα εκλείψει και η συμφωνία θα ολοκληρωθεί, εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων στο περιθώριο του 12ου συνεδρίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του Τμήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).
«Χρειάζεται σύνεση από όλους μας. Η Ελλάδα έχει κάνει τις μεγάλες της επιλογές, ξέρει που ανήκει. Τα συμφέροντα, ευρωπαϊκά και ελληνικά, είναι ταυτισμένα. Υπάρχει μια μικρή αβεβαιότητα, μικρή -ή μεγάλη κατ’ άλλους- την τελευταία περίοδο, με αφορμή τη συνέχιση της συζήτησης για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Εκτιμώ ότι στη φάση που είναι η όλη διαδικασία, ασφαλώς και έχει αρκετά τεχνικά και νομικά προβλήματα, που θα πρέπει να επιλυθούν, ούτως ώστε να διευκολύνουν τις επόμενες φάσεις στο μέλλον», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα δρόμο που το μέλλον μπορεί να είναι παραγωγικότερο και επωφελέστερο για τους πολίτες της.
Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, σχετικά με το αν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μπορεί να λειτουργήσει ως φόβητρο για τις ξένες αγορές, ο κ.Σάλλας δήλωσε: «Η χώρα έχει δημοκρατία. Έχει υιοθετήσει τον πρώτο πυλώνα της Ευρώπης, που είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Άρα λοιπόν, είναι ανοιχτή η πόρτα σε αυτούς που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο δεύτερος μεγάλος πυλώνας είναι η αγορά, για την υποστήριξη της ανάπτυξης, της εξέλιξης και της τεχνολογίας. Επομένως εγώ δεν ανησυχώ για τίποτα στην περίπτωση που υπάρχουν υιοθετημένες και εφαρμοζόμενες οι βασικές ευρωπαϊκές αρχές» υπογράμμισε.
Σε σχέση με το πλαίσιο ρύθμισης των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων και αν αυτό χρειάζεται βελτιώσεις, ο κ.Σάλλας επισήμανε ότι ο νόμος που έχει ψηφιστεί «διευκολύνει πάρα πολύ στο να επιλυθούν δεκάδες χιλιάδες προβλημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών σημείωσε: «Νομίζω ότι γίνονται σημαντικά βήματα και από τις τράπεζες, ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ή όχι».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.