Quantcast
Μάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα - enikonomia.gr
share

Μάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο τρίγωνο Κάλαμος, Βαρνάβας και Γραμματικό, στην ανατολική Αττική.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα στον Βαρνάβα, με την πυρκαγιά να κινείται από το δεύτερο στρατόπεδο προς την παραλία. 
Το κύριο μέτωπο εντοπίζεται κοντά στις περιοχές Βαρνάβα και Σέσι Γραμματικού, όμως από τις 11:00 το πρωί περίπου η φωτιά δίνει καλύτερη εικόνα, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Η μεγάλη έκταση του μετώπου δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης, ενώ το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες που εύκολα αναζωπυρώνονται σημαίνει πως η μάχη θα συνεχιστεί για αρκετή ώρα.

Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 68 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όμως αντίθετα τα εναέρια μέσα έχουν μειωθεί σε μόλις τρία ελικόπτερα, καθώς οι πυκνοί καπνοί περιορίζουν την ορατότητα των πιλότων, ειδικά των αεροπλάνων Καναντέρ.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 15 εθελοντικά οχήματα, 13 οχήματα Δήμων και Περιφερειών, συν διάφορα οχήματα της ΕΥΔΑΠ και χωματουργικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.