Quantcast
Μαγιορκίνης: Έρχεται νέα χαλάρωση μέτρων για τον κορονοϊό - Τι είπε για εστίαση BINTEO - enikonomia.gr
share

Μαγιορκίνης: Έρχεται νέα χαλάρωση μέτρων για τον κορονοϊό – Τι είπε για εστίαση BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι στις επόμενες 15-20 ημέρες θα υπάρξει αναστροφή κάποιων μέτρων για τον κορονοϊό εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλους της Επιτροπής των Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο την ίδια στιγμή ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλους της Επιτροπής των Ειδικών επεσήμανε ” το πώς θα το χειριστεί η Επιτροπή δεν μπορώ εγώ να το πω εκ των προτέρων .Θεωρώ ότι η πρόβλεψη είναι θετική για να δούμε ότι έχει αποκλιμάκωση των μέτρων, όχι ωστόσο αυτά που αφορούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτά τα θέματα λογικά δεν θα αναστραφούν σύντομα”.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα πλήρως και τι θα γίνει με τα γήπεδα, την εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης .” Η λογική λέει ότι τους επόμενους 1-2 μήνες θα δούμε πτώση των κρουσμάτων. Αυτό είναι μια πρόβλεψη που δεν μπορώ να σας την εγγυηθώ πότε θα ακριβώς θα συμβεί. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι με αυτό τον αριθμό των κρουσμάτων η επιδημία δεν μπορεί να διατηρήσει αυτή την μεταδοτικότητα γιατί δημιουργείται και ανοσία λόγω της μόλυνσης “, απάντησε.

” Οπότε σταδιακά τους επόμενους 1-2 μήνες θα πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων, θα μειωθεί και αντανακλαστικά ο αριθμός των θανάτων. Ωστόσο θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ό,τι μπορεί να έρθει και άλλο στέλεχος μέσα σε αυτό το έτος .Οπότε οι άνω των 70 ετών θα αποτελούν πάντα μια πηγή στρες για το σύστημα υγείας και θα υπάρχουν αυξήσεις των αντίστοιχων θανάτων”.

Εστίαση: Τι είπε για τη μουσική

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της μουσικής στην εστίαση. ” Η ένταση της μουσικής οδηγεί τους ανθρώπους να μιλάνε πιο δυνατά, να τραγουδάνε και αυτό οδηγεί σε αυξημένη εκπομπή σωματιδίων “, τόνισε και μίλησε και για την Όμικρον.

” H Όμικρον είναι αρκετά λιγότερο νοσογόνος, δηλαδή 5 φορές λιγότερο νοσογόνος. Οπότε θα έχουμε στο μυαλό μας ότι περίπου 20.000 κρούσματα της Όμικρον που βλέπουμε αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 κρούσματα της Δέλτα. Οπότε είμαστε σε μια λογική αποκλιμάκωσης και κάπως έτσι είχε υπολογιστεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι “οι θάνατοι είναι ένα θέμα το οποίο θα μείνει σε όσες χώρες έχουν χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε άνω των 70 ετών για αρκετό χρονικό διάστημα. Είναι κάτι το οποίο δεν αντιμετωπίζεται”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.