Quantcast
Μανιάτης: Την αποστασία πολλοί αγάπησαν, τους αποστάτες ουδείς - enikonomia.gr
share

Μανιάτης: Την αποστασία πολλοί αγάπησαν, τους αποστάτες ουδείς

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ασκεί ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση εκτός από την αποτυχημένη θητεία της, σήμερα έχει πρόβλημα και πολιτικής νομιμοποίησης».

Ο κ. Μανιάτης υποστηρίζει ότι «στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η πολιτική λεηλασία του Κινήματος Αλλαγής, του προοδευτικού Κέντρου, της Κεντροαριστεράς». Όπως σημειώνει «γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης κι εσωτερικής αιχμαλωσίας και αποδυνάμωσης του κεντρικού μας στίγματος της πολιτικής αυτονομίας σε προοδευτική κατεύθυνση, με προσπάθειες στημένων παραστάσεων, κοινωνικά ανύπαρκτων προσώπων σε Μέγαρα», απορρίπτοντας έτσι κάθε ενδεχόμενο σύμπραξης σε προοδευτικό Μέτωπο ή προοδευτική Συμμαχία.

«Μοναδική διέξοδος, οι εκλογές τώρα, η αλλαγή τώρα», τονίζει ο κ. Μανιάτης ενώ προσθέτει: «Ο απολογισμός της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι θλιβερός. Αν οι επόμενες εκλογές δεν αναδείξουν λύση ριζικής αλλαγής πορείας με εθνική στρατηγική ανάταξης, η χώρα θα χρειαστεί σύντομα μνημόνιο στήριξης».

Κατηγορεί τον Πρωθυπουργό «ως μεγαλομέτοχο του πολιτικού αμοραλισμού στο χρηματιστήριο της αποστασίας». «Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες συνιστούν την επιτομή του μακιαβελικού κυνισμού, του αντιδημοκρατικού “ή εμείς ή αυτοί”. Ούτε θέσεις, ούτε αρχές, ούτε αξίες παίζουν τον παραμικρό ρόλο. Χρησιμοποιούνται ως φύλλα συκής για να κρυφτεί η ντροπή των συναλλαγών και της ιδιοτέλειας. Την αποστασία πολλοί αγάπησαν, τους αποστάτες ουδείς», υποστηρίζει.

Παρά ταύτα θεωρεί ότι τελικά θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ για τις αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής δηλώνει: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανένα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, που θα αποδείξει σύντομα πως η δήθεν λύση, είναι γεννήτορας νέων προβλημάτων αλυτρωτισμού. Η Φώφη Γεννηματά, στην πρόσφατη συνέντευξή της, με απόλυτη σαφήνεια κατέγραψε ότι το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας είναι υποδεέστερο μπροστά στο μείζον ζήτημα της εθνικής υπευθυνότητας, της συνείδησης καθενός για τη διατήρηση της ενότητας και της συνοχής της παράταξης και της ανάγκης η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, να ψηφίσει ενιαία».

Για την πορεία της οικονομίας αναφέρει ότι «η αντιμεταρρύθμιση, των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σήκωσε πάλι κεφάλι και φέρνει το ένα μετά το άλλο τα πισωγυρίσματα. Η παροχολογία των επιδομάτων φτώχειας, για τη συντήρηση του κομματικού στρατού επιδεινώνει την κατάσταση και ξηλώνει ό,τι χτίστηκε με τόσο κόπο, αντί να στέλνει τους λιγοστούς πόρους στην ανάπτυξη».

Σχετικά με τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι θα πρέπει να επιμείνει με σταθερότητα στη γραμμή αυτονομίας και προοδευτικής ανατροπής του διχαστικού και οπισθοδρομικού δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, που καθηλώνει τη χώρα. «Ούτε τα επιλεκτικά προς κομματικούς φίλους επιδόματα του Τσίπρα, ούτε οι γενικότητες του Μητσοτάκη που θα κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Η χώρα χρειάζεται ψυχική επανένωση σε επίπεδο κοινωνίας, η συγκυρία απαιτεί εθνική συμφιλίωση, απαιτεί υπευθυνότητα για να ξεκινήσει η προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Πρέπει να αφήσει πίσω της το τοξικό και ταξικό μίσος που όλοι ξέρουμε ποιοι έσπειραν ως ιδεολογία και να εμπιστευτεί το Κίνημα Αλλαγής, γιατί μόνον εμείς ως παράταξη μπορούμε να εγγυηθούμε την εθνική συμφιλίωση. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε στο παρελθόν», λέει ο κ. Μανιάτης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.