Quantcast
Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Δεν χρειάζεται να υπάρξει νέο μνημόνιο» - enikonomia.gr
share

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Δεν χρειάζεται να υπάρξει νέο μνημόνιο»

δημοσιεύτηκε:

«Δεν χρειάζεται να υπάρξει νέο μνημόνιο, όπως και δεν χρειαζόμασταν καμιά τρόικα να μας υποδεικνύει μέτρο – μέτρο τι πρέπει να κάνουμε» τονίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Μνημόνιο δεν χρειάζεται να υπάρξει. Γιατί ουσιαστικά το μνημόνιο με το ΔΝΤ συμφωνήσαμε να μην υπάρχει, απλώς έχουμε ένα δίχτυ προστασίας, τα χρήματα δηλαδή που θα μας έδινε το ΔΝΤ θα μας τα δώσει ως μαξιλάρι, αλλά αυτά εμείς δεν μπορούμε να τα σπαταλήσουμε σ’ ένα μήνα» σημειώνει ο κ. Κεφαλογιάννης και προσθέτει: «Η συζήτηση με την τρόικα γίνεται σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στις 8 του μηνός Δεκεμβρίου και στο Συμβούλιο των αρχηγών κρατών, όπου τα θέματα θα τεθούν και σε πολιτικό επίπεδο. Όμως, η τρόικα δεν είναι ο μπαμπούλας της Ελλάδος. Εμείς έπρεπε να δούμε μόνοι μας μερικές αλλαγές και να τις είχαμε κάνει, εδώ και δεκαετίες. Δεν χρειαζόμασταν καμιά τρόικα να μας υποδεικνύει μέτρο – μέτρο, τι πρέπει να κάνουμε».
Ερωτηθείς για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, σημειώνει: «Γνωρίζοντας όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων, πιστεύω ότι η Βουλή και πρέπει και μπορεί να βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας και οι εκλογές θα γίνουν το ’16. Βεβαίως, κάποιοι παίζουν τα πολιτικά τους ρέστα στην εκλογή αυτόν τον Απρίλη με την πτώση της κυβέρνησης με αφορμή τον ΠτΔ. Λαοί που κάνουν εκλογές κάθε δύο χρόνια είναι λαοί που πηγαίνουν σε περιπέτεια. Εμείς θέλουμε να εξαντληθεί η τετραετία, εκείνη την ώρα μιας και θα σταθεροποιηθεί η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί και η ελληνική οικογένεια, ο προϋπολογισμός της εννοώ, και ο ελληνικός λαός όταν θα συγκρουστούν οι δύο κόσμοι θα πάρει τις αποφάσεις του. Αποφάσεις πήρε το ’12 και είπε θα πάω με την Ευρώπη, με τη λογική, με το λιγότερο κόστος. Γιατί δεν είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια καλή και μια καλύτερη λύση, ήταν μια δραματική και μια πολύ καταστροφική λύση. Σήμερα, λοιπόν, σταθεροποιείται η Ελλάδα, αύριο ή αμέσως μετά, το ’15, σταθεροποιείται και η ελληνική οικογένεια. Όταν θα συγκρουστούν οι δύο κόσμοι, όπως το ’12 έτσι και το ’16 ο κόσμος της προόδου, ο προοδευτικός κόσμος όχι στα λόγια, αλλά στην ουσία, τη δημιουργία, τον πλούτο και τις θέσεις εργασίας, αυτός ο κόσμος θα κερδίσει αυτή τη φορά».
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ,ο κ. Κεφαλογιάννης υπογραμμίζει: «Υπάρχουν συγκρούσεις ιδεολογικές. Μακάρι να υπήρχε συνεννόηση. Η πρόσκληση υπάρχει, αλλά εδώ έχουμε το ένα κόμμα που προτείνει λύσεις και ένα κόμμα που κάνει μόνο αναλύσεις. Δεν έχω ακούσει καμία πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι να ερχόταν με λύσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.