Quantcast
Μάρδας: «Θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις επιταγές» - enikonomia.gr
share

Μάρδας: «Θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις επιταγές»

δημοσιεύτηκε:

«Θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις επιταγές», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στο Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου

‘Οσον αφορά στη συμφωνία Ελλάδας με τους εταίρους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι: «Μπορεί να υπάρξει οικονομική συμφωνία της χώρας με τους πιστωτές μόνο εάν υπάρξει πολιτική βούληση εκ μέρους των θεσμών, τότε μπορεί να βρεθεί  λύση». 

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Δεν γνωρίζει γιατί η ελληνική πρόταση ήταν ανεπαρκής και απορρίφθηκε από τους δανειστές. Εμείς εκφράζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, τα όσα γίνονται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης δεν τα γνωρίζουμε. Ενημερωνόμαστε με εσωτερικά σημειώματα, έχουμε άμεσες επαφές με τους διαπραγματευτές και  δίνουμε ιδέες στους δανειστές».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι: «Υπάρχει σύνολο χρηματοδότησης οικονομίας, ετοιμάζουμε καινούργια πράξη νομοθετικού περιεχόμενου για να διευκολυνθεί ο κόσμος με τις αναλήψεις από τις τράπεζες. Και κάνουμε προσωρινή επέκταση λειτουργιών τραπεζών που ίσχυαν την Παρασκευή».

Όσον αφορά στο κλείσιμο τραπεζών και τον ELA ο ίδιος είπε ότι: «Θέτουμε τις προτάσεις μας για εξυπηρετήσουμε την αγορά. Η ελληνική κυβέρνηση και οι  δανειστές εξετάζουν να υπάρξει αυτόματος μηχανισμός έγκρισης εξωτερικών συναλλαγών στην Ελλάδα».

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι: «Θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις επιταγές. Ωστόσο για να λειτουργήσουν θυρίδες  θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών». 

‘Οσον αφορά στο κούρεμα των καταθέσεων ο κ. Μάρδας τόνισε με έμφαση πως: «Το κούρεμα των καταθέσεων δεν έχει συζητηθεί με τα αρμόδια όργανα και αυτό το έχουν διαψεύσει και οι Ευρωπαϊκές Αρχές.»…

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.