Quantcast
Μάρδας: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με το άνοιγμα των τραπεζών την Δευτέρα» - enikonomia.gr
share

Μάρδας: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με το άνοιγμα των τραπεζών την Δευτέρα»

δημοσιεύτηκε:

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με το άνοιγμα των τραπεζών την Δευτέρα, απλώς η ΕΚΤ εξετάζει για περισσότερη ρευστότητα και για αυτό περιμένουμε απάντηση», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας στο Real FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «Δεν αυξάνεται ο όγκος κύκλου χρήματος μέσω όποιων υπηρεσιών που παρέχουν οι τράπεζες. Για παράδειγμα, δεν μπορεί κάποιος να πάρει 2 ή 3.000 ευρώ. Υπάρχει η πρόταση, ο κόσμος να μην στέκεται στα ΑΤΜ  κάθε μέρα για 60 ευρώ.

Ωστόσο μέχρι στιγμής ισχύει κανονικά ότι γινόταν στο παρελθόν δηλαδή το ημερήσιο όριο θα είναι 60 ευρώ και 120 ευρώ για συνταξιούχους. Ακόμη ότι γίνεται λογιστικά θα επιτυγχάνεται κανονικά π.χ εάν κάποιος  θέλει  να πληρώσει την εφορία, αυτό γίνεται». 

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Όσον αφορά στις εισαγωγές, οι εισαγωγείς έρχονται στην επιτροπή του κράτους για όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, ενώ επιδιώκουμε την αποκέντρωση του τραπεζικού συστήματος. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις ούτε παράπονα ως προς τις εισαγωγές.  Ως προς τις εξαγωγές, το 80% αυτών των χρημάτων θα μπορούν οι πολίτες να τα κάνουν ότι θέλουν». 

Στο ερώτημα που τέθηκε τι θα απογίνουν οι επιταγές που έχουν λήξει καθώς υπάρχει μπλοκάρισμα τραπεζών, ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι: «Την Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα που ανοίγουν επίσημα οι τράπεζες, οπότε όποια επιταγή έχει λήξει στο παρελθόν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία. Ότι στρεβλώσεις υπάρχουν τις διορθώνουμε».

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι: «Τις ελληνικές πιστωτικές κάρτες δεν τις δέχονται στο εξωτερικό ενώ είναι πολλά τα θέματα που είχαμε, ωστόσο ήδη υπήρξε μια επαφή με βάση του οποίου θα δοθεί λύση στο πρόβλημα».

«Είναι άγνωστο πότε θα υπάρξει πλήρη ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος ωστόσο επιδιώκουμε να γίνει το ταχύτερο δυνατό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

Ακούστε τι δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου:

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.