Quantcast
Μάρδας: Έλεγχος στο ΤΑΙΠΕΔ για να διαπιστωθεί πού πήγαν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις - enikonomia.gr
share

Μάρδας: Έλεγχος στο ΤΑΙΠΕΔ για να διαπιστωθεί πού πήγαν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις

δημοσιεύτηκε:

Σε έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ για να διαπιστωθεί αν τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας χρησιμοποιήθηκαν κανονικά για την απομείωση του δημόσιου ελληνικού χρέους θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών,όπως δήλωσε στη βουλή ο Δημήτρης Μάρδας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

Όπως υποστήριξε ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι τα έσοδα που εισέπραξε το ΤΑΙΠΕΔ από την αξιοποίηση μέχρι σήμερα της ακίνητης δημόσιας περιουσίας και πήγαν απευθείας στην εξυπηρέτηση του δημόσιου ελληνικού χρέους, πλησιάζουν συνολικά τα 3.020.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο εκτίμησε ότι ήταν πολύ χαμηλό.

Επισήμανε δε, ότι τα δύο τελευταία χρόνια πήγε μόλις 1 δισ. ευρώ για την απομείωση του χρέους.

Ενδεικτικό, όπως είπε, ήταν και το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, όταν του έθεσε το ζήτημα αυτό.

«Αν τυχόν διαπιστωθεί ότι τα χρήματα από τις πωλήσεις ακινήτων του δημοσίου δεν πήγαν για την απομείωση του χρέους, θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα διαπραγματευτικά μας όπλα, καθώς δύο από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ που είναι εκπρόσωποι των δανειστών, φαίνεται να ενήργησαν σε βάρος του Ταμείου» του είπε- σύμφωνα με τον κ. Καμμένο- ο κ. Βαρουφάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι θέλει να ερευνήσει αν πράγματι τα δύο τελευταία χρόνια πήγε μόλις 1 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις για την εξόφληση του χρέους.

Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι από μια πρώτη εικόνα, φαίνεται το σύνολο των χρημάτων από τις αποκρατικοποιήσεις να πήγαινε για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά να υπάρχει μια λάθος εντύπωση επειδή τα λεφτά, πριν το 2013, έμπαιναν σε διαφορετικό λογαριασμό.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα δούμε αν ένα μικρό ποσό δεν πήγε στον σκοπό που έπρεπε» συμπλήρωσε, συμφωνώντας παράλληλα ότι αυτή η απογοητευτική εικόνα των εσόδων είναι ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.