Quantcast
Μάρδας: Η Μέρκελ ζήτησε μείωση των συντάξεων - enikonomia.gr
share

Μάρδας: Η Μέρκελ ζήτησε μείωση των συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Η μείωση των συντάξεων έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Είναι μια πάγια θέση την οποία αντιμετώπισε και ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενώ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα καθώς και την απαίτηση του Brussels group για ομαδικές απολύσεις.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας έδωσε λεπτομέρειες για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όπως είπε, κορυφή του παγόβουνου είναι τα εργασιακά, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση λέει όχι στις ομαδικές απολύσεις.

«Αξίζει για τα δύο-τρία θέματα να υπάρξει ρήξη; Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα στο Brussels Group και στους πολιτικά ιστάμενους» τόνισε.

Μιλώντας για το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Μάρδας ζήτησε να μην υπάρχει βιασύνη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας είναι ποσοτικοποιημένες, ότι έχουν κατατεθεί ισοδύναμα ύψους 5 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει δεκτά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Για τον ΦΠΑ είπε ότι δεν θα υπάρξει συνολική αύξησή του, επισημαίνοντας ότι «είναι ένα από τα τέσσερα μέτρα που είναι ανοικτά». Απέκλεισε πάντως οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, ξενοδοχεία, τρόφιμα.

Για τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, δήλωσε ότι θέση της κυβέρνησης είναι «να ξαναγυρίσουμε σε μια ρύθμιση όμοια με αυτή του παρελθόντος, ώστε να υπάρχει διαφοράς στο κίνησης και θέρμανσης. Που σημαίνει το θέρμανσης να κινηθεί στα 60 λεπτά το λίτρο, και το κίνησης να κατέβει στα κατώτατα επίπεδα».

Δείτε το σχετικό video του Mega:


Δείτε το σχετικό video του ΑΝΤ1:






Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.