Quantcast
Μάρδας: Το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης - enikonomia.gr
share

Μάρδας: Το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ο κ. Μάρδας σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι ετοιμάζεται ένα Ταμείο το οποίο, όπως είπε, θα ασχολείται με θέματα έρευνας και καινοτομίας και η λεγόμενη αναπτυξιακή τράπεζα, που θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι επιχειρήσεις της πληροφορικής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι ο κλάδος πρέπει να αναδειχθεί στρατηγικός για την ελληνική οικονομία. “Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και συνεχίζουμε να περνάμε. Ο κλάδος, όμως, είναι ζωντανός” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζήκας σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε εμπλοκή πρωτοβουλιών και αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία που είχαν την ευθύνη της υλοποίησης των έργων της πληροφορικής και των παρεμβάσεων στον κλάδο. Τόνισε, μάλιστα ότι έχει προταθεί η δημιουργία ενός υπουργείου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Όπως είπε, πάγιο αίτημα του ΣΕΠΕ, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι η θέσπιση μιας δομής παρά τω πρωθυπουργώ, η οποία θα συντονίζει τα έργα πληροφορικής και θα παρακολουθεί την υλοποίησή τους.

Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων, ο κ. Τζήκας δήλωσε ότι το κλίμα πρέπει να γίνει ελκυστικό για τις νέες τεχνολογίες. “Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέραν από το να γίνει η Ελλάδα ένα εργοτάξιο τεχνολογίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε το ποιοτικό και ποσοτικό άλμα, αν η τεχνολογία δεν μπει παντού” επεσήμανε ο κ. Τζήκας. “Ελπίζουμε ότι το 2016 θα δούμε αυτό που δεν είδαμε τα προηγούμενα έξι χρόνια. Θα δούμε αυτήν την πολυπόθητη ανάπτυξη και θέλουμε να δηλώσουμε ότι ο κλάδος είναι “παρών” και είναι ένας κλάδος που μπορεί εύκολα να κεφαλαιοποιήσει τη δουλειά του, γιατί δεν χρειάζεται βαριές επενδύσεις” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ.

Επίσης, ο κ. Τζήκας δήλωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι ο ΣΕΠΕ θα παρουσιάσει την πρόταση για την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου στις 9 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο ψηφιακό forum.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.