Quantcast
Μαρία Σπυράκη: Εισηγήτρια της γνωμοδότησης για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ το 2016 - enikonomia.gr
share

Μαρία Σπυράκη: Εισηγήτρια της γνωμοδότησης για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ το 2016

δημοσιεύτηκε:

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη ορίστηκε αρμόδια εισηγήτρια εκ μέρους της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σύνταξη της γνωμοδότησης σχετικά με τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016.

Στόχος της κας Σπυράκη είναι, με την συγκεκριμένη γνωμοδότηση, η επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης να εισηγηθεί στην, επί της ουσίας αρμόδια, επιτροπή Προϋπολογισμού του ΕΚ, την συμπερίληψη στον νέο προϋπολογισμό προτάσεων σχετικών με:

· την τόνωση της απασχόλησης

· την προώθηση της επιχειρηματικότητας

 · και την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων,

μέσω της εκμετάλλευσης παραδοσιακών εργαλείων όπως το πρόγραμμα Horizon2020 και τα Διαρθρωτικά Ταμεία αλλά και μέσω της χρήσης νέων σχημάτων όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI).

«Γνωρίζω τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι για να βρουν μία θέση εργασίας και οι επιχειρήσεις που παλεύουν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες με περιορισμένη ρευστότητα και πρόσβαση σε χρηματοδότηση», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει, με το νέο προϋπολογισμό και με όλα τα διαθέσιμα μέσα, να απαντήσει στην ανάγκη για τόνωση της επιχειρηματικότητας, στην ανάγκη για δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας. Στόχος μου είναι να καταθέσω μία ρεαλιστική πρόταση που θα λαμβάνει υπόψη τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν σε χώρες όπως η Ελλάδα, ούτως ώστε ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2016 να συμπεριλάβει πραγματικές λύσεις στα σοβαρά αυτά προβλήματα.»

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.