Quantcast
Markit: Άνοδο για τον PMI τον Δεκέμβριο στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Markit: Άνοδο για τον PMI τον Δεκέμβριο στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Mεγάλη άνοδο κατέγραψε ο σύνθετος ΡΜΙ στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, και διαμορφώθηκε στις 54,3 από τις 54,2 μονάδες του Νοεμβρίου, έναντι των εκτιμήσεων για επιβράδυνση στις 54 μονάδες, ανακοίνωσε η Markit.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες έναντι εκτιμήσεων για 53,9 μονάδες, ενώ ήταν αμετάβλητος σε σχέση με το Νοέμβριο.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη στο τελευταίο τρίμηνο του 2015, ήταν η ταχύτερη των τελευταίων τεσσάρων και πλέον ετών.

Η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη κερδίζει έδαφος καθώς οι επιδράσεις των πρωτοφανών ενεργειων τόνωσης από την ΕΚΤ, αγγίζουν πλέον τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Ενώ ο πληθωρισμός παραμένει κοντά στο μηδέν παρά κοντά στον στόχο της ΕΚΤ για το 2%, ο τραπεζικός δανεισμός βελτιώνεται και η οικονομική εμπιστοσύνη διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο των τεσσάρων και πλέον τελευταίων ετών.

“Η οικονομία της ευρωζώνης ξεκινά το 2016 σε σταθερό έδαφος και βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να περάσει ένα έτος ισχυρής ανάπτυξης”, αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

“Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπουμε τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν όλο και περισσότερους, υποδηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για την αύξηση της ζήτησης από το νέο έτος”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.