Quantcast
Μάρκους Σόντερ: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν χρήματα - enikonomia.gr
share

Μάρκους Σόντερ: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν χρήματα

δημοσιεύτηκε:

Δεν είμαστε bazaar αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανικής Βουλής  Γκούντερ Κριχμπάουμ  στην FAZ που με δημοσίευμα της την Παρασκευή προαναγγέλλει ότι ο Γερούν Νταισελμπλούμ έρχεται προετοιμασμένος στην Αθήνα για να συζητήσει τις προθέσεις την νέας Ελληνικής κυβέρνησης για κούρεμα του χρέους. Ο Γκούντερ Κριχμπάουμ μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για υποχώρηση από την ΕΕ στις απαιτήσεις της Ελλάδας» .

Ο Υπουργός Οικονομικών μάλιστα της Δημοκρατίας της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ θέτει στην Αθήνα το τελεσίγραφο: «χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν χρήματα», με δηλώσεις του στην Süddeutsche Zeitung υπογραμμίζοντας ότι όποια υποχώρηση στις Ελληνικές απαιτήσεις θα τροφοδοτήσει λαϊκιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη που θα έχουν αποτελέσματα χειρότερα από ένα Grexit.

Η κοινή γνώμη στη Γερμανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, είναι διχασμένη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τις αντίσταση στις απαιτήσεις της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για κούρεμα του χρέους.  

Αναφερόμενο στην επίσκεψη Σούλτς στην Αθήνα το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελληνική κυβέρνηση στην συνάντηση αυτή έδειξε επιθυμία διαπραγμάτευσης χωρίς ανάληψη μονομερών αποφάσεων, επιμένοντας ωστόσο στην διεξαγωγή Ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.