Quantcast
Με ένα... κλικ στο κινητό δίπλωμα, ασφάλεια και ΚΤΕΟ - Όλα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου - enikonomia.gr
share

Με ένα… κλικ στο κινητό δίπλωμα, ασφάλεια και ΚΤΕΟ – Όλα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου

δημοσιεύτηκε:

Σε μερικές ημέρες θα υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο των πολιτών ο φάκελος των εφαρμογών για το αυτοκίνητο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

«Κάτι που έρχεται να βοηθήσει στο κομμάτι της φυσικής ασφάλειας των πολιτών είναι ο φάκελος των εφαρμογών για το αυτοκίνητο. Δηλαδή το πώς πλέον μπορούμε να έχουμε στο κινητό το δίπλωμα, την άδεια και την ασφάλεια ΚΤΕΟ αλλά και το πώς θα μπορέσουμε σε συνεργασία με το υποδομών και Μεταφορών  να κάνουμε και διασταυρώσεις σε σχέση με τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα ή χωρίς ΚΤΕΟ. Αυτό θα βοηθήσει πλέον στο να θυμηθούν οι πολίτες τις υποχρεώσεις που έχουν» σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι όλα τα έγγραφα θα  υπάρχουν στο κινητό. «Ήδη σε επαφή και επικοινωνία με το  υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινάμε πλέον διαδικασίες ελέγχων, να εκκαθαρίσουμε το μητρώο των οχημάτων που είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνει. Και από εκεί και πέρα να ειδοποιούμε τους πολίτες π.χ. το ΚΤΕΟ σας είναι να λήξει ή έχει λήξει ή ασφάλειά σας κλπ» σημείωσε και εξήγησε πως ο πολίτης θα λαμβάνει ειδοποίηση.  Αυτό είναι το ελληνικό δημόσιο που θέλουμε, συμπλήρωσε.

Για το myCar

Επίσης ρωτήθηκε γιατί στην εφαρμογή myCar δεν φαίνεται εάν ένα όχημα  είναι ασφαλισμένο ή είναι δεν είναι ασφαλισμένο. «Υπάρχει θέμα με τα μητρώα. Όπου υπάρχουν πολλά μητρώα  δημιουργούνται προβλήματα. Υπάρχει ένα μητρώο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ένα στην ΑΑΔΕ κλπ. Αυτά τα μητρώα πάμε να τα ενοποιήσουμε και το ίδιο σε μεγαλύτερο βαθμό κάνουμε πλέον με τον προσωπικό αριθμό. Κατά την άποψη μου είναι μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση σε επίπεδο πληροφορικής για την ελληνική δημόσιο διοίκηση. Σήμερα έχουμε 4 μητρώα για τους πολίτες με ότι αυτό συνεπάγεται… σε σχέση με την ταυτοποίηση του πολίτη και την εκκαθάριση διαφόρων μητρώων» απάντησε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.