Quantcast
Με Μακρόν και Μέρκελ θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ευρωπαϊκή "εκστρατεία" για μείωση των πλεονασμάτων - enikonomia.gr
share

Με Μακρόν και Μέρκελ θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ευρωπαϊκή “εκστρατεία” για μείωση των πλεονασμάτων

δημοσιεύτηκε:

Μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες έχει προγραμματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναλυτικά ο πρωθυπουργός αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, στις 29 Αυγούστου στο Βερολίνο θα δει την Άγκελα Μέρκελ και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στη Χάγη.

Στην πραγματικότητα θα πρόκειται για τις πρώτες αναγνωριστικές συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ομολόγους του στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης εκ μέρους της νέας κυβέρνησης της χώρας για το σχέδιο, την αντίληψη και την ιεράρχηση των στόχων που έχει θέσει. Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης βασίζεται στο τρίπτυχο μεταρρυθμίσεις- αξιοπιστία και τήρηση των συμφωνηθέντων- υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Αυτό θεωρείται σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την πόρτα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων στο μέλλον, καθώς όπως έχει ξεκαθαριστεί με επίσημο τρόπο το επίμαχο φλέγον ζήτημα δεν πρόκειται να μπει ανοιχτά και ευθέως στο τραπέζι συζητήσεων επί του παρόντος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.