Quantcast
Μεϊμαράκης: Θα βρούμε ισοδύναμα μέτρα για να ελαφρύνουμε τους αγρότες - enikonomia.gr
share

Μεϊμαράκης: Θα βρούμε ισοδύναμα μέτρα για να ελαφρύνουμε τους αγρότες

δημοσιεύτηκε:

Την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει στην ελάφρυνση των αγροτών, έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. «Θα είμαι πολύ διαβασμένος με τα επιχειρήματά μας και θα προτείνουμε κάποια ισοδύναμα μέτρα, ώστε να ελαφρύνουμε τους αγρότες» τόνισε και πρόσθεσε: «Εμείς ψεύτικες υποσχέσεις δεν μοιράζουμε. Όμως είναι δυνατό να πει κανείς ότι θα φορολογείται προκαταβολικά το εισόδημα του αγρότη; Αφού δεν είναι σταθερό; Και τι θα φορολογήσουμε, τον αγρότη των 5.000 ευρώ και των 7.000 ευρώ; Θα σας έλεγα και το πρόγραμμα με το οποίο θα προχωρήσουμε, αλλά προεκλογικά δεν θα σας το πω γιατί θα με κατηγορήσει ο κ. Τσίπρας ότι υπόσχομαι».

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με τα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε: «Εσείς πιστεύετε ότι ο κ. Τσίπρας την επομένη των εκλογών θα είναι αρχηγός ενός συγκροτημένου κόμματος ή θα υπάρχουν άλλες εξελίξεις; Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο ποσοστό είναι φαινόμενο της εποχής. Είναι πολύ παλιό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, απλώς ήταν στο 3% και δεν του έδινε κανείς σημασία. Αν δεν συμφωνήσει μαζί μας θα καταρρεύσει η κοινωνική του βάση και θα πάει στα πραγματικά του ποσοστά και τα κόμματα που έχουν πρόγραμμα θα ξανααισθανθούν οι πολίτες ότι ήταν τα μόνα που του έλεγαν την αλήθεια. Δεν ισχύει ότι τα παλιά κόμματα δημιούργησαν την κρίση. Θα σας το ανέλυα, αλλά δεν είναι ώρα για τέτοιες αναλύσεις».

 

Η δωρεάν παιδεία

 

Σχετικά με τις αλλαγές στην παιδεία, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Τα οικονομικά μέτρα, επειδή δεν του είχαν εμπιστοσύνη οι Ευρωπαίοι (του Αλέξη Τσίπρα), μάλλον τα έχει περάσει. Οι μεγάλες αλλαγές είναι στην παιδεία. Η δωρεάν παιδεία σε ορισμένους τομείς τελικά είναι μύθος και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει. Πόσο δωρεάν είναι η παιδεία μας; Τον τελευταίο χρόνο από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι πολλά παιδιά δεν δήλωσαν άλλες σχολές έξω από τον τόπο κατοικίας τους, γιατί έχει έξοδα. Άρα τι δωρεάν είναι;»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.