Quantcast
Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας να απαντήσει στις καταγγελίες Καμμένου για τον Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας να απαντήσει στις καταγγελίες Καμμένου για τον Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

«Πρέπει να βγει ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει στον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, για τον κ. Βαρουφάκη», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών, στη συνέντευξη Τύπου στην 80η ΔΕΘ.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα έγιναν το επτάμηνο και τον κάλεσε να δώσει λεπτομερή απάντηση για το θέμα του κ. Βαρουφάκη και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε.

«Επιθυμούμε μια κυβέρνηση με πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Mόνο αν συνεννοηθούμε όλοι σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση έχοντας και την αυτονομία μας, την ταυτότητά μας, θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Σχολιάζοντας τη σταθερή άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία διερωτήθηκε: «Γιατί τέτοια εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μη θέλει να μπει μέσα; Τι φοβάται: Γιατί θέλει να μείνει έξω; Για να πετροβολάει;».

Ερωτηθείς αν θα δεχόταν να αναλάβει την πρωθυπουργία ένα τρίτο πρόσωπο ευρείας αποδοχής σε περίπτωση που η ΝΔ βγει πρώτη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί να συμπράξει, υπό αυτήν την προϋπόθεση, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Αν ο κ. Τσίπρας αντιδεοντολογικά, αντιδημοκρατικά, ζητήσει να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος ενώ έχει συμφωνήσει σε όλα αυτά ποιος έχει το δικαίωμα να θέσει τέτοιο ζήτημα και να σταματήσει μια τέτοια κίνηση ευρείας συνεργασίας και συνεννόησης; Επομένως το ερώτημα καλό θα είναι να το απαντήσει στον κ. Τσίπρα. Δέχεται αυτή τη συνεννόηση και τη συνεργασία; Γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για το επόμενο βήμα. Εγώ δεν βλέπω να δέχεται τη συνεννόηση και τη συνεργασία. Άρα σε τι να απαντήσω; Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός. Σαφώς και θα πάρω την εντολή. Σαφώς και αν δεν θέλει θα απευθυνθώ στις άλλες δυνάμεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε κατά της πολιτικής που άσκησε ο κ. Τσίπρας στους επτά μήνες της διακυβέρνησής του και υποστήριξε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «σε στρατηγικό κενό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.