Quantcast
Μεϊμαράκης: Στο κάδρο του plan B βάζει Τσίπρα - Καμμένο - enikonomia.gr
share

Μεϊμαράκης: Στο κάδρο του plan B βάζει Τσίπρα – Καμμένο

δημοσιεύτηκε:

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συνεχίζει να ψηφίζει τα νομοσχέδια αν ο πρωθυπουργός δεν δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη και για ποιον λόγο απομακρύνθηκε από την θέση του υπουργού Οικονομικών. 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

«Τίποτα δεν είναι ίδιο με την προηγούμενη Παρασκευή», τόνιζε σε συνεργάτες του ο Ευάγγελος Μειμαράκης, αμέσως μετά την σύσκεψη που είχε με την εκτελεστική γραμματεία της ΟΝΝΕΔ. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι γνώριζαν για το «plan B» και υπενθυμίζει τις δηλώσεις το ίδιου του Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την ομάδα στο υπουργείο Οικονομικών. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση Βαρουφάκη, καθώς θεωρεί πως έχει γίνει υποκλοπή στους ΑΦΜ των φορολογουμένων και γι’ αυτό τον λόγο ζητά την παρέμβαση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων. 

«Δεν θα την αφήσουμε έτσι αυτή την υπόθεση, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», έλεγε χαρακτηριστικά σε τακτικούς συνομιλητές του, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

Ήδη, η νομική ομάδα της ΝΔ εξετάζει τρόπους προκειμένου να προσφύγει εναντίον του τέως υπουργού Οικονομικών. «Όταν ήμουν υπουργός Άμυνας κάναμε συσκέψεις εξετάζαμε σενάρια, αλλά τα κάναμε επίσημα και με τους στρατηγούς, δεν τα κάναμε με το παρεάκι μας και τους κολλητούς μας», τόνισε σε συνεργάτες του ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος αποφασίστηκε να ζητηθεί η κλήση του Γ. Βαρουφάκη στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει το πως η χώρα μπήκε στα μνημόνια, ενώ θα κατατεθεί και ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.  

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.