Quantcast
Μεϊμαράκης: Το «πόθεν έσχες» δεν είναι κουίζ - enikonomia.gr
share

Μεϊμαράκης: Το «πόθεν έσχες» δεν είναι κουίζ

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή την υπόθεση των «πόθεν έσχες» υπουργών.«Χάσατε το ηθικό πλεονέκτημα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

«Η ΝΔ δεν θα δεχθεί καμία διαδικασία αδιαφάνειας και κατάργησης δημοσιονομικών θεσμών για τη διαφάνεια» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγος για σκιές στην υπόθεση των περιουσιακών στοιχίων μελών της κυβέρνησης.

«Τα πόθεν έσχες δεν είναι κουίζ,  ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει» είπε ο Ευ. Μεϊμαράκης και ζήτησε από τον φερόμενο ως υπουργό που εμπλέκεται να βγει ο ίδιος και να αποκαλύψει το όνομά του και την εμπλοκή του.

«Οι μύθοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταρρέουν και καταρρέουν με πάταγο», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Λέγατε για το φόρο εισοδήματος, ότι θα μειωνόταν, αλλά και τον ΕΝΦΙΑ ότι θα καταργούνταν μετά τις εκλογές και μία σειρά ακόμη από ψέματα», είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση. Ο ίδιος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έγινε μνημονιακότερος των τροϊκανών.

«Από όσα έλεγε τίποτα δεν ισχύει, όλα ήταν ψέματα, ήταν αποτέλεσμα ενός ακραίου λαϊκισμού, γι΄αυτό έκανε τον Σεπτέμβριο εκλογές και έφερε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το μνημόνιο, για να μην ξέρουμε τι ψηφίζουμε στις 14 Αυγούστου», σημείωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «τα χειρότερα έπονται. Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του όχι μόνο δεν φέρνουν καμία βελτίωση αλλά αποκαλύπτονται ουρές. Απέκλειαν μειώσεις συντάξεων και βαφτίζουν εύπορους όσους παίρνουν κοντά στο χιλιάρικο. Έλεγαν ότι θα ψάξουν πρόσθετους πόρους για να μην μειώσουν τις συντάξεις».

Ο Ευ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων, όπως τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τις μειώσεις στις συντάξεις υπερηλίκων, προειδοποίησε ότι η ρύθμιση για τα φάρμακα μπορεί να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από το ζητούμενο με αύξηση των τιμών σε φάρμακα που θα είναι εισαγόμενα.

Υποστήριξε ότι με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση «κλείνει» το μάτι στους κατ΄επάγγελμα φοροφυγάδες και ενισχύει τη διαφθορά σε φορείς του δημοσίου δίνοντας εξουσία στην υποκειμενική κρίση της διοίκησης. Χαρακτήρισε ως φιάσκο τη ρύθμιση των 100 δόσεων, κατηγορώντας το υπουργείο Οικονομικών για αιφνιδιασμό των μικροοφειλετών της ρύθμισης των 100 δόσεων που θα δουν να αυξάνονται τα επιτόκια και οι όροι αποπληρωμής των χρεών τους.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την έλευση και νέων περισσότερο υφεσιακών μέτρων και ατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να φέρει και άλλες καταστροφικές ρυθμίσεις για τη φορολογία των αγροτών και για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι η αναδιανομή της μιζέριας και η κατασκευή εχθρών» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει τα άρθρα που εισάγουν καταστροφικές ρυθμίσεις, όπως μειώσεις μισθών, που αποδομούν την κοινωνική συνοχή, πάνε την ανάπτυξη πίσω, συρρικνώνουν την οικονομία, μικραίνουν την πίτα του ΑΕΠ και ενισχύουν λαϊκιστικές πολιτικές.

 

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.