Quantcast
Μείωση του αριθμού των ευρωβουλευτών μετά το Brexit αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - enikonomia.gr
share

Μείωση του αριθμού των ευρωβουλευτών μετά το Brexit αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

δημοσιεύτηκε:

Ο αριθμός των ευρωβουλευτών θα πρέπει να μειωθεί από 751 σε 705, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πέρα από τη μείωση αυτή των ευρωβουλευτών, η προτεινόμενη ανακατανομή των εδρών, η οποία εγκρίθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα θέσει 46 από τις 73 έδρες του Ηνωμένου Βασιλείου σε αποθεματικό.

Κάποιες ή όλες οι 46 έδρες του αποθεματικού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον από νέες χώρες που θα ενταχθούν στην ΕΕ.

Οι υπόλοιπες 27 έδρες (από τις 73 που κατέχει σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο) θα διανεμηθούν μεταξύ των 14 χωρών της ΕΕ που επί του παρόντος υπο-εκπροσωπούνται (η Ελλάδα και η Κύπρος δεν θα λάβουν επιπλέον έδρες).

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την προτεινόμενη διανομή των 27 εδρών

Ωστόσο οι ευρωβουλευτές διευκρινίζουν ότι η κατανομή αυτή θα εφαρμοστεί μόνο εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ,σε διαφορετική περίπτωση, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι τρέχουσες ρυθμίσεις. Η πρόταση για απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εγκρίθηκε με 431 ψήφους υπέρ, 182 κατά και 61 αποχές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.