Quantcast
Μέρκελ: Δε μπορεί να είναι μόνιμη η παρανομία στο Αιγαίο - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Δε μπορεί να είναι μόνιμη η παρανομία στο Αιγαίο

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να συνεχισθεί η ανέγερση hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία και να εφαρμοστούν αυτά που έχουν τεθεί ως στόχοι στην Ευρώπη τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντησή της με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου πρόσθεσε πως «δε μπορεί να είναι μόνιμη η παρανομία στο Αιγαίο».

Ζήτησε εξάλλου την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι η κ. Μέρκελ δεν είναι μόνη σε αυτή την προσπάθεια, έκανε λόγο για «ιστορικό βήμα» εκ μέρους της και την ευχαρίστησε για τη στήριξη που δείχνει στην ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας στην Ε.Ε..

«Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε την αποφασιστικότητα της τουρκικής κυβέρνησης να κάνει ό ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών», τόνισε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε: «Έχουμε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήδη μια συμφωνία επανεισδοχής και η Τουρκία δήλωσε την προθυμία να δει τα πράγματα λιγότερο γραφειοκρατικά. Θα ανταλλάξουμε και τους αριθμούς και τις στατιστικές σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση».

Εμφανίστηκε δε πεπεισμένη ότι η Τουρκία θέλει να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.