Quantcast
Μέρκελ: Η συμφωνία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις 20 Μαρτίου - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Η συμφωνία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις 20 Μαρτίου

δημοσιεύτηκε:

Τη θλίψη της για τον θάνατο του Γκίντο Βεστερβέλε εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στο ξεκίνημα των δηλώσεών της μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά στη συμφωνία για το προσφυγικό, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε πως «υπάρχει κοινή απόφαση της Ε.Ε. και της Τουρκίας που θα έχει στόχο την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης», ενώ υποστήριξε πως «η Ευρώπη θα τα καταφέρει και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Η συμφωνία αποτελεί και έναν τρόπο αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Δεν πρέπει όμως να έχουμε ουτοπίες, να πιστεύουμε δηλαδή ότι αυτά που συμφωνήσαμε σήμερα είναι αρκετά, διότι υπάρχουν λεπτομέρειες και τεχνικά ζητήματα που πρέπει να διευθετήσουμε. Σήμερα, με αυτά που συμφωνήσαμε, πιστεύουμε ότι πραγματικά θα καταφέρουμε ακόμη ένα χτύπημα, θα καταστρέψουμε το μοντέλο στο οποίο βασίζεται η δράση των διακινητών» είπε ακόμη η κα Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε ότι «όλοι οι μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα θα αποστέλλονται πίσω στην Τουρκία».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε πως «η συμφωνία θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 20 Μαρτίου» και πρόσθεσε ότι «θα επιταχυνθεί η εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία για τη διαχείριση των προσφύγων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.