Quantcast
Μέρκελ: Μετά το δημοψήφισμα οι διαπραγματεύσεις για τρίτο πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Μετά το δημοψήφισμα οι διαπραγματεύσεις για τρίτο πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Η πόρτα για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτή ανέφερε η Μέρκελ την Τετάρτη υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν υλοποίησε τις υποχρεώσεις της.

Με τη λήξη του δεύτερου προγράμματος έληξαν και οι τελευταίες προτάσεις του Eurogroup
συνέχισε η Γερμανίδα Καγκελάριος τονίζοντας ότι η σκέψη μας βρίσκεται στον ελληνικό λαό και στο δύσκολο έργο του καταλήγωντας ότι είναι δύσκολες μέρες για την Ελλάδα. Έχετε μια δύσκολη κατάσταση στα χέρια σας.

Η Ελλάδα είχε δίκιο να κάνει δημοψήφισμα, αλλά και οι 18 έχουν δίκιο να αντιδρούν σημείωσε στην συνέχεια τονίζοντας ότι περιμένουμε το δημοψήφισμα, πριν από αυτό δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις για τρίτο πρόγραμμα.

Η κυρία Μέρκελ επέρριψε την ευθύνη για την «μονομερή», όπως είπε, διακοπή των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, αλλά, αναφερόμενη στο δημοψήφισμα, επανέλαβε ότι αποτελεί θεμιτό δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και ότι είναι δικαίωμα των εταίρων να έχουν την δική τους θέση για αυτό.

«Ένας συμβιβασμός είναι δυνατός μόνον όταν τα πλεονεκτήματα υπερισχύουν των μειονεκτημάτων», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και σημείωσε ότι δεν θα γίνει συμβιβασμός μόνο και μόνο για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα.

«Καλός Ευρωπαίος δεν είναι εκείνος ο οποίος επιδιώκει μια συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το εάν θα υπάρξει συμβιβασμός, θα αποφασιστεί αργότερα. Επανέλαβε δε παλαιότερη δήλωσή της, ότι «η Γερμανία πηγαίνει μακροπρόθεσμα καλά, όταν πηγαίνει καλά και η Ευρώπη».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Καγκελάριος επισήμανε ότι το διακύβευμα είναι υψηλό – «ο κόσμος μας παρακολουθεί», τόνισε – , αλλά δεν αφορά το μέλλον της Ευρώπης, το οποίο, όπως είπε, θα ετίθετο σε κίνδυνο αν ξεχνούσαμε τις αξίες της.

«Τότε θα καταστρεφόταν το ευρώ και μαζί του και η Ευρώπη», δήλωσε.

Παρακολουθήστε λεπτό λεπτό τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.