Quantcast
Mέρκελ-Ολάντ: Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστεί η πορεία της Ελλάδας στο ευρώ - enikonomia.gr
share

Mέρκελ-Ολάντ: Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστεί η πορεία της Ελλάδας στο ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη τόνισε  η Ανγκελα Μέρκελ ενώ ο Φρανσουά Ολαντ επεσήμανε, ότι δεν γνωρίζει κανένα σενάριο για έξοδο της Ελλάδας του ευρώ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης που παραχώρησαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την έναρξη των ελληνικών προγραμμάτων η γερμανική πολιτική και η πολιτική όλων των κρατών της Ευρωζώνης είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος αν και μένουν να γίνουν περισσότερα», πρόσθεσε. «Εμείς θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου η πορεία αυτή να συνεχιστεί».

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θέλησε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup.
«Οι υπουργοί Οικονομικών θα καταπιαστούν με τις λεπτομέρειες όσον αφορά το ελληνικό αίτημα για επέκταση του προγράμματος», δήλωσε.

Σημείωσε ωστόσο ότι «χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων».

Η Ελλάδα «είναι μέλος και πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη», είπε από την πλευρά του  ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η θέση της Γαλλίας είναι να γίνει το παν, τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική πλευρά, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συνοχή στην Ευρωζώνη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.