Quantcast
Μέρκελ: Πολύ δύσκολος ο δρόμος μπροστά μας - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Πολύ δύσκολος ο δρόμος μπροστά μας

δημοσιεύτηκε:

Την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των λοιπών δεσμεύσεων από την Ελλάδα έθεσε ως σημείο αναφοράς για την πορεία των διαπραγματεύσεων η Άνγκελα Μέρκελ από την Ιαπωνία που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

Η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι ο πολιτικός στόχος των Ευρωπαίων ηγετών, διεμήνυσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ σημειώνοντας, ωστόσο, πως «σε αυτό το νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις».

Λίγες ώρες πριν από το Eurogroup για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες και μιλώντας από το Τόκιο, η κυρία Μέρκελ είπε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη συμφωνίας για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία θα διατηρήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Ερωτηθείσα σχετικά με την χώρα μας και για το αν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός «Grexit», όπως έκανε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Κομισίον, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έχω πει επανειλημμένως και μπορώ να το πω και πάλι εδώ, ότι πολιτικός μας στόχος είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Εχουμε εργασθεί γι΄ αυτό εδώ και πολλά χρόνια».

 

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε,  «η αλήθεια ότι σε αυτό το νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις».

 

Σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ,από τη μία πλευρά υπάρχει η αλληλεγγύη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων και από την άλλη η ετοιμότητα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και άλλων δεσμεύσεων στην Ελλάδα.

 

«Ως προς αυτό, είναι σαφές ότι έχουμε μπροστά έναν πολύ δύσκολο δρόμο», πρόσθεσε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.