Quantcast
Μέρκελ: Πρέπει να επενδύσουμε τεράστια ποσά στη βιομηχανία μας - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Πρέπει να επενδύσουμε τεράστια ποσά στη βιομηχανία μας

δημοσιεύτηκε:

«Τεράστια» ποσά θα πρέπει να επενδύσει η Γερμανία στη βιομηχανία της, εάν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, καθώς η πανδημία υποχωρεί και ο κόσμος περνά στην καθαρή ενέργεια, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην «Ημέρα της Βιομηχανίας» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI).
Παράλληλα, σημείωσε ότι, αν και η Γερμανία βγαίνει από την κρίση σχετικά καλά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάποιοι τομείς ενδεχομένως να χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια.
Επίσης, η καγκελάριος παραδέχθηκε ότι στο μέλλον «θα πρέπει να επενδύσουμε τεράστια ποσά» για τη στήριξη της βιομηχανίας, ενώ ξεχώρισε την τεχνητή νοημοσύνη, την κβαντική υπολογιστική, την κατασκευή μπαταριών και μικροτσίπ. «Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν κάποιοι τομείς στους οποίους δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε χωρίς κρατικό χρήμα. Χωρίς κρατική βοήθεια, η επέκταση της παραγωγής μικροτσίπ στην Ευρώπη δεν θα είναι εφικτή», συνέχισε η κυρία Μέρκελ, η οποία ωστόσο επεσήμανε και ότι μετά το σχέδιο διάσωσης και ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, «πρέπει να αναπληρώσουμε την επίδραση της πανδημίας». Τα δημοσιονομικά πρέπει να ξαναμπούν σε τάξη τα επόμενα χρόνια, είπε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο πνεύμα, ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την Καγκελαρία, ‘Αρμιν Λάσετ, μιλώντας στην ίδια ημερίδα, δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να παραμείνει μεγάλη βιομηχανική χώρα, ακόμη και με τη μετάβαση στην εποχή των μηδενικών εκπομπών καυσαερίων. «Σε 20 χρόνια θα έχουμε ατσάλι, χημικά, γυαλί, αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά θα είμαστε κλιματικά ουδέτεροι», τόνισε και υποστήριξε ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αυξήσεις φόρων, καθώς κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την προσπάθεια ανάκαμψης, αλλά ούτε και για περικοπές φόρων. Επιπλέον τόνισε ότι θα πρέπει στο μέλλον να εγκαταλειφθεί η «μέθοδος κορονοϊού», με την παρέμβαση του κράτους κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αγορά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.