Quantcast
Μέρκελ : Το ευρώ βρίσκεται σε σταυροδρόμι - enikonomia.gr
share

Μέρκελ : Το ευρώ βρίσκεται σε σταυροδρόμι

δημοσιεύτηκε:

Το ευρώ βρίσκεται σε σταυροδρόμι και όλες οι χώρες – μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να αποφασίσουν σε έναν κοινό δρόμο για να μείνουν ανταγωνιστικές, δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, ενώ υποβάθμισε τον ρόλο της Γερμανία στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λέγοντας ότι πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια των ευρωπαικών θεσμών και του ΔΝΤ. 

“Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι όλοι θα έχουμε αυτή την επιδίωξη – και πράγματι να την επιδιώξουμε τίμια. Διαφορετικά, θα συνεχίσουν να υπάρχουν πολύ μεγάλες εντάσεις στην Ευρωζώνη”, δήλωσε η Μέρκελ σε ομάδα φοιτητών στη Βουδαπέστη

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης ετοιμάζονται για νέες δονήσεις, καθώς αξιωματούχοι της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας απορρίπτουν το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για διαγραφή του χρέους. 

Το μέλλον της Ευρώπης δεν έχει αποφαισθεί ακόμη, δήλωσ εη Μέρκελ, αφήνοντας την ήπειρο και το ευρώ στο μεταίχμιο σημαντικών αποφάσεων. 

Η Μέρκελ επέκρινε πάλι τις χώρες (δεν τις ανέφερε, αλλά εννοούσε κυρίως τη Γαλλία) που δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση να μειώσουν το έλλειμμά τους κάτω από το 3% του ΑΕΠ. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.