Quantcast
Μέρκελ: Χωρίς προεργασία, η Σύνοδος Κορυφής δεν θα μπορέσει να λάβει αποφάσεις - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Χωρίς προεργασία, η Σύνοδος Κορυφής δεν θα μπορέσει να λάβει αποφάσεις

δημοσιεύτηκε:

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα απέστειλε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει προεργασία, η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας δεν θα μπορέσει να λάβει αποφάσεις.

«Η Σύνοδος της Δευτέρας θα μπορεί να λάβει αποφάσεις, μόνο εάν υπάρξει το κατάλληλο έδαφος» υποστήριξε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.

Εάν δεν υπάρξει μία επαρκής προεργασία, η οποία θα προλειαίνει το έδαφος για τη συμφωνία, ο ρόλος της Συνόδου θα είναι συμβουλευτικός, καθώς δεν θα μπορέσει λάβει αποφάσεις, εξήγησε η κ. Μέρκελ.

Όπως εξήγησε εν συνεχεία, είναι σημαντικό, Ελλάδα και δανειστές, να παραμείνουν προσηλωμένοι στις αρχές της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλλει νέες προτάσεις, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα στο συνταξιοδοτικό και το ΦΠΑ.

Δίχως την ύπαρξη συμφωνίας, σημειώνουν εν συνεχεία, η Ελλάδα δεν θα λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση και θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών.

Σημειώνεται ότι βάσει των ίδιων πηγών, η επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων είναι αρκετά πιθανή, δεδομένου του ρυθμού εκροής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.