Quantcast
Μέρκελ: «Υπάρχει βούληση και πρόθεση να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: «Υπάρχει βούληση και πρόθεση να υποστηρίξουμε την Ελλάδα»

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνήσαμε να εργασθούμε και ελπίζουμε οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup του Σαββάτου να έχουν τη δυνατότητα να καταλήξουν σε συμπεράσματα δήλωσε η καγκελάριος A. Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο χρόνος πιέζει και το Σάββατο η συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να είναι αποφασιστική και να βρεθεί μια τελική λύση, ανέφερε η κ.Μέρκελ.

Eμείς επιθυμούμε οι υπουργοί Οικονομικών μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια να ανταποκριθούν. Υπάρχει βούληση και πρόθεση να υποστηρίξουμε την Ελλάδα για να βρεθεί λύση, είπε η κ Μέρκελ.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό αποφασίσθηκε να γίνει ανακατανομή 60.000 προσφύγων που βρίσκονται στην Ιταλία και στην Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Τέλος, ερωτηθείσα αν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την ελληνική πρόταση, ότι δηλαδή δεν είναι αξιόπιστη, είπε πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον κ. Σόιμπλε για τις εξελίξεις στο Eurogroup, ο οποίος της μετέφερε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.