Quantcast
Μετακινήσεις με πλοία: Νέες διευκρινίσεις για τους ελέγχους στα έγγραφα των ταξιδιωτών - enikonomia.gr
share

Μετακινήσεις με πλοία: Νέες διευκρινίσεις για τους ελέγχους στα έγγραφα των ταξιδιωτών

δημοσιεύτηκε:

Μοριακό τεστ ή rapid test θα πρέπει να κάνει κάποιος που έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και δεν έχει προλάβει να κάνει τη δεύτερη δόση και θέλει να ταξιδέψει από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου με πλοίο σε νησί ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Kώστας Κατσαφάδος μιλώντας στην ΕΡΤ.
Όπως είπε, θα πρέπει να πληρώσουν για να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου και θέλουν να ταξιδέψουν και συνέχισε λέγοντας ότι “είναι για το καλό το δικό τους και για το καλό των συμπολιτών τους. Και θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν και το ραντεβού για το οποίο έχουν για τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Θα δοθεί και η δυνατότητα να κάνουν και τα εμβόλια και σε άλλες περιοχές όχι στο πρώτο εμβολιαστικό κέντρο το οποίο πήγαν και εμβολιάστηκαν για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε και να διευκολύνουμε τη διαδικασία του εμβολιασμού των πολιτών”.
Για τους ελέγχους στα πλοία
Στη συνέχεια, μίλησε για τους ελέγχους που θα γίνονται από Δευτέρα στους επιβάτες των πλοίων. Όπως είπε “από τη Δευτέρα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι: για την πιστοποίηση των απαραίτητων δικαιολογητικών μαζί με τα πληρώματα των πλοίων, τους ναυτικούς μας θα υπάρχει και λιμενικός, ο οποίος θα πιστοποιεί ότι όλοι φέρνουν τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορέσουν να μετακινηθούν. Θα είναι πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι, θα είναι πολύ πιο εντατικοί οι έλεγχοι πριν μπουν στο πλοίο. Όπως γινόταν έτσι θα γίνεται και τώρα .Αυτό το οποίο συνιστούμε σε όλους τους ταξιδιώτες οι οποίοι θέλουν να πάρουν ένα καράβι και να μετακινηθούν προς την νησιωτική χώρα είναι να προσέρχονται 1 ώρα πριν την ώρα αναχώρησης των πλοίων ούτως ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού .Γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι μια διαδικασία . Όλα αυτά γίνονται με γνώμονα την προστασία και των ανεμβολίαστων και των εμβολιασμένων πολιτών μας. Νομίζω ότι δεν αξίζει και δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο κύμα, να οδηγηθούμε σε ένα lockdown. Είναι κάτι το οποίο δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.