Quantcast
Μεταναστευτικό: Παράταση απασχόλησης για 866 εργαζόμενους κοινής ωφελείας στις δομές φιλοξενίας - enikonomia.gr
share

Μεταναστευτικό: Παράταση απασχόλησης για 866 εργαζόμενους κοινής ωφελείας στις δομές φιλοξενίας

δημοσιεύτηκε:

Επεκτείνεται για ένα οκτάμηνο η απασχόληση των 866 εργαζομένων κοινής ωφελείας στις δομές φιλοξενίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με Κοινή Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Εργασίας, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης «οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων κοινής ωφέλειας είναι σημαντικό κομμάτι του εθνικού συστήματος υποδοχής και ασύλου, προσφέροντας υπηρεσίες και συμβάλλοντας στη βέλτιστη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Σε συνεργασία με τους συναδέλφους υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, καταλήξαμε σε μία κοινή θέση υπέρ της παράτασης των συμβάσεων για ένα χρονικό διάστημα 8 μηνών».

Ειδικότερα, η Κοινή Απόφαση προβλέπει ότι οι ωφελούμενοι θα συνεχίσουν να απασχολούνται για επιπλέον οκτώ μήνες, υπό τους ίδιους όρους οι οποίοι ορίζονται στην ήδη εκδοθείσα σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις.

Στην περίπτωση ωφελούμενων, η σύμβαση των οποίων έχει λήξει πριν τη δημοσίευση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ακολουθήσει, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της οκτάμηνης επέκτασης του προγράμματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.