Quantcast
Mηλιός: ΦΑΠ για αντικειμενικές πάνω από 200.000 ευρώ - enikonomia.gr
share

Mηλιός: ΦΑΠ για αντικειμενικές πάνω από 200.000 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Την επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας στα προ ΕΝΦΙΑ επίπεδα, προανήγγειλε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

Μιλώντας στον 9.84, ο κ. Μηλιός είπε χαρακτηριστικά ότι “ο φόρος πρέπει να είναι κυρίως στο εισόδημα. Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Η επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα γίνει στο επίπεδο που υπήρχε πριν εισαχθεί ο ΕΝΦΙΑ”.

Όπως εξήγησε: “Το επίπεδο είχε πολλές κλίμακες. Άρχιζε απο κάτι χαμηλό που πλήρωνε ο ιδιοκτήτης όταν το ακίνητο ήταν απο 200.000 ευρώ και πάνω με πολλούς συντελεστές που οδηγούσε σε σημείο τέτοιο ώστε να έχουμε απώλεια εσόδων, τα οποία θα αντικαταστήσουμε με άλλα έσοδα που θα έρθουν απο άλλες πηγές αρχίζοντας πρώτα απο την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών, απο την φοροδιαφυγή.”.

Αναφορικά με το χρέος ο Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

” Το μεγάλο πρόβλημα με την εξυπηρέτηση χρέους είναι οτι η παρούσα κυβέρνηση επέμενε στη λιτότητα και έχει συμφωνήσει σε υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα που είναι πέραν αυτών που απαιτούνται για πληρωμή των τόκων. Αυτά τα πλεονάσματα 4,5% απο το 2016 θα πρέπει να περικοπούν διότι χρειαζόμαστε ένα δημόσιο χώρο για να ασκήσουμε την κοινωνική πολιτική και την αναπτυξιακή. Πολύ σύντομα θα έρθουμε σε συμφωνία και θα δούμε οτι οι πολιτικές που εξαγγείλαμε δεν θα φέρουν ελλείμματα .”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.