Quantcast
Μήνυση κατά της Ραχήλ Μακρή για τα περί τυπώματος ευρώ - enikonomia.gr
share

Μήνυση κατά της Ραχήλ Μακρή για τα περί τυπώματος ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας τίθενται τα όσα καταγγέλλει στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Δημήτρης Βενέτης σχετικά με τις δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή για τις δηλώσεις της περί τυπώματος 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελόμενα.

Ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Βενέτης στην μήνυση του αναφέρει ότι η κυρία Μακρή με την επίμαχη δήλωσή της παραβίασε το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ο εν λόγω δικηγόρος σημειώνει ότι η δήλωση της Ραχήλ Μακρή είναι ικανή να επιφέρει ανησυχίες και φόβο στους πολίτες, να κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ακόμα και να επιφέρει διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Σημειωτέον, ότι η κυρία Μακρή ανέφερε πρόσφατα ότι σε περίπτωση που διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.