Quantcast
Μηταράκης: Ενίσχυση συνεργασίας με Κύπρο - enikonomia.gr
share

Μηταράκης: Ενίσχυση συνεργασίας με Κύπρο

δημοσιεύτηκε:

Απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και την Ευρωζώνη αντάλλαξαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, σε συνάντησή τους στην Κύπρο.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος περάσανε και περνάνε δύσκολες στιγμές, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία μας με την Κύπρο.

Αναλυτικά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δήλωσε:

 
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα στην Κύπρο και ευχαριστώ τον φίλο Υπουργό Οικονομικών κύριο Χάρη Γεωργιάδη για τη συνάντηση μας. Ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και την Ευρωζώνη. Οι χώρες μας περάσανε και περνάνε δύσκολες στιγμές και είμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειες μας.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών, ως προαπαιτούμενα βιώσιμης ευημερίας και ανάπτυξης. Πρέπει όλοι, πάντως, να αναγνωρίσουν αφενός τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχτεί και αφετέρου το ιδιαίτερα βαρύ κοινωνικό κόστος της προσαρμογής.

Εμείς διαπραγματευόμαστε σήμερα την ολοκλήρωση του Ελληνικού προγράμματος, δίνοντας έμφαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που στηρίζεται στην εξωστρέφεια, τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων. Ένα μοντέλο που στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτή την προσπάθεια δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία μας με την Κύπρο. Θα είμαστε πάντα μαζί σας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.