Quantcast
Μητρόπουλος: «Είναι αναγκαίο να επιτευχθεί συμφωνία γιατί οδηγούμαστε σε διχασμό» - enikonomia.gr
share

Μητρόπουλος: «Είναι αναγκαίο να επιτευχθεί συμφωνία γιατί οδηγούμαστε σε διχασμό»

δημοσιεύτηκε:

«Κάναμε σημαντικά λάθη. Ήμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε την κατάσταση. Είναι αναγκαίο να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών γιατί οδηγούμαστε σε διχασμό», δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος στον REAL FM,97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου

Μάλιστα ο ίδιος επισήμανε: «Με τρομάζει ο τρόπος που έληξε το πρόγραμμα, χάθηκαν ρήτρες από την προηγούμενη συμφωνία. Οι Έλληνες επιθυμούν να βρεθούν λύσεις εντός της Ευρωζώνης. Το αμφίσημο ερώτημα του δημοψηφίσματος έχει διαφορετικό σήμα και μας οδηγεί σε ένα διχασμό».

« Είμαστε υπό το έλεος. Εγώ παρακαλώ τον Αλέξη Τσίπρα να κάνουμε συμφωνία με τους δανειστές. Τα γεγονότα έχουν υπερβεί τις ανάγκες του δημοψηφίσματος. Διαφώνησα για τον χρόνο διαδικασίας αλλά και για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση αναζητά να βρεθούν λύσεις εντός της Ευρώπης».

Και συνέχισε λέγοντας :«Διαφώνησα εξαρχής με την διαδικασία του δημοψηφίσματος αλλά δεν μπορούσα να ενεργήσω διαφορετικά».

Στο ερώτημα που τέθηκε πιο είναι το δημοψήφισμα της Κυριακής, ο κ. Μητρόπουλος είπε: «Καλέστε την διαπραγματευτική ομάδα αλλά και την κυβέρνηση για σας απαντήσουν. Έχουμε πέσει στην παγίδα των δανειστών».

Τέλος ο ίδιος επισήμανε: «Εύχομαι η συμφωνία που θα επιτευχθεί να είναι λιγότερη επώδυνη από τις προηγούμενες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έπραξε έντιμα μέχρι στιγμής. Ο λαός θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.