Quantcast
Μητσοτάκης: Δεν μπορούν όλοι οι φυλακισμένοι ν’ αντιμετωπίζονται οριζόντια - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Δεν μπορούν όλοι οι φυλακισμένοι ν’ αντιμετωπίζονται οριζόντια

δημοσιεύτηκε:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου απάντησε μεταξύ άλλων στο ερώτημα αν είναι αντίθετος με τη διάταξη με την οποία αποφυλακίζονται οι έχοντες λόγους υγείας και σε αυτή περιλαμβάνονται και οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία.

«Ναι. Πιστεύω ότι δεν μπορούν όλοι οι φυλακισμένοι να αντιμετωπίζονται οριζόντια. Υπό προϋποθέσεις πρέπει να υπάρχει διαβάθμιση. Οπως δεν μπορούν να υπάρχουν οριζόντιες αντιμετωπίσεις στην αποφυλάκιση καταδικασμένων π.χ. για οικονομικά εγκλήματα ή καταδικασμένων για παιδεραστία ή για τρομοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Το νομοσχέδιο σήμερα δεν κάνει καμία τέτοια διάκριση. Θέτει οριζόντιες προϋποθέσεις αποφυλάκισης και αντιμετωπίζει όλα τα αδικήματα με τον ίδιο τρόπο. Αυτό είναι κάτι που στο δικό μου το μυαλό είναι αδιανόητο. Θα αδειάσουν οι φυλακές, θα βγουν χιλιάδες άνθρωποι έξω, δεν έχει δυστυχώς η ελληνική αστυνομία και το δικαστικό σύστημα να θέτει προϋποθέσεις ελέγχου του τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια τάξη. Και ναι υπάρχει και ένα θέμα ηθικής τάξης. Δεν γίνεται η κυβέρνηση σήμερα να δίνει την εντύπωση ότι συνομιλεί με κουκουλοφόρους ή ακόμη χειρότερα ότι συνομιλεί με τρομοκράτες. Και ότι επί της ουσίας νομοθετεί υπό την πίεση διάφορων στοιχείων του αντιεξουσιαστικού χώρου που υπό την απειλή συνεχόμενων καταλήψεων αναγκάζουν την κυβέρνηση τελικά να ακολουθήσει τη δικιά τους πολιτική»…

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.