Quantcast
Μητσοτάκης: Κρίμα, κύριε Βαρουφάκη! - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Κρίμα, κύριε Βαρουφάκη!

δημοσιεύτηκε:

 Με «αφορμή τα όσα περιγράφονται ως μεταρρυθμίσεις για τη Δημόσια Διοίκηση στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, προς το Eurogroup», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο συντάκτης της επιστολής Βαρουφάκη σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Διοίκηση δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτήν. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος το γεγονός ότι προσπαθεί να παρουσιάσει ως καινοτομίες υπηρεσίες που υπάρχουν ήδη εδώ και χρόνια.

Και η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών και η διαλειτουργικότητα συστημάτων σε πολλούς τομείς του δημοσίου έγιναν πράξη από την προηγούμενη Κυβέρνηση, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και εξυπηρετώντας καλύτερα πολίτες και επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά παραδείγματα είναι η έκδοση Αστυνομικής Ταυτότητας σε 10 μόνο λεπτά και η παραλαβή πιστοποιητικών δημοτολογίου από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε 1 λεπτό.

Παραδώσαμε στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ένα διετές πλάνο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την υλοποίηση του οποίου υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014 – 2020”.

Αντί, λοιπόν, να καταθέτει γελοίες ιδέες που διασύρουν τη χώρα στους εταίρους μας, θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη δική μας ατζέντα.

Γιατί αλήθεια δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στις προτάσεις της Κυβέρνησης το σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων που εμείς είχαμε σχεδιάσει και θέσει σε δημόσια διαβούλευση;

Μήπως γιατί η Κυβέρνηση υποκύπτει στο λαϊκισμό και στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους;       

Είναι πολύ ανησυχητικό να έχουμε μια Κυβέρνηση τόσο αδιάβαστη και απροετοίμαστη. Μια Κυβέρνηση με τόσες ιδεοληψίες.

Είναι απογοητευτικό να αγνοείται η πολλή και συστηματική δουλειά που έγινε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων τους προηγούμενους 18 μήνες.

Κρίμα»!

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.